Er dette en UFO?

- Lyset var uventet og hadde et overraskende bevegelsesmønster, forteller fotografen.

Ufo over herøya

Fotografen fanget opp dette lyselementet over Herøya i Porsgrunn lørdag kveld.

Foto: Hans-Dieter Fleger

- Jeg var rett og slett ute bare for å ta noen bilder av kveldshimmelen over Herøya, forteller fotograf Hans-Dieter Fleger som tok disse bildene litt før klokka seks lørdag ettermiddag.

Han oppdaget ikke noe uvanlige lysglimt da han fotograferte. Det var ikke før han kom hjem og hadde overført bildene til PC at Fleger reagerte.

Ufo over Herøya
Foto: Hans-Dieter Fleger

Beveget seg vertikalt og horisontalt

- Da jeg fikk opp bildene på skjerm oppdaget jeg at jeg på en serie med fem bilder som alle ble tatt i løpet av to sekunder på samme sted, hadde fått med meg et uidentifiserbart lysobjekt i horisonten. Lyset var uventet og hadde et overraskende bevegelsesmønster. Det forflyttet seg i løpet av den korte tiden både vertikalt og horisontalt, framover og bakover.

Bildene er tatt med håndholdt kamera - ikke stativ - med lukkerhastighet på 1/10 sek f:/2.8

- Det er jo en UFO

- Finner du ikke noen naturlig forklaring på dette?

- De fleste vil vel si at det kanskje er lysreflekser fra en bil eller noe annet som plutselig kaster lys i forskjellige retninger. Et fly kan det ikke være for bevegelsene var for raske og for sprikende.

- Antyder du at vi skal bruke ordet UFO?

Hans- Dieter Fleger ler litt, men minner om at UFO betyr unidentified flying object.

- Og dette er jo et uidentifisert objekt. Snedig er det i hvertfall, sier han.

- Har du lest mye UFO-litteratur, kanskje?

- Tja, litt Erich von Däniken, er det vel blitt. Men jeg er mest opptatt av nordlys og andre naturfenomener som kan forklares, sier Fleger.

En telefon til tårnet ved Skien Lufthavn, Geiteryggen kan også avkrefte at dette var et fly. Flyvelederen sier at den siste innflyvningen til Geiteryggen lørdag var klokken 15.05.

Les også: Naboen

Britene har sittet hemmelige rapporter om UFOer

Kan dette også forklares? Hva mener du? Tror du at UFOer eksisterer? Og kan dette ha vært en slik? Kanskje har du også en UFO-historie? Si din mening her: