Henning Krane booker din sommeropplevelse

Fem nye band er klare for Slottsfjellfestivalen.

Henning Krane og Christoffer Rød på Slottsfjellkontoret

Bookingansvarlig Henning Krane (t.v.). Her sammen med festivalsjef Christoffer Rød.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tirsdag kveld ble det klart at Buraka Som Sistema, Fjorden Baby!, Vic Mensa, Beastmilk og The Bronx spiller på sommerens festival.

For å få alle bandene på plass, er det noen som jobber hardt nå om vinteren for at din sommeropplevelse skal bli god. Blant dem Henning Krane. Han er bookingansvarlig for Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, og en av festivalens fire heltidsansatte.

Mange vil kanskje si at han har drømmejobben.

– Det gøyeste med jobben min er reisingen og det å møte nye mennesker. Jeg elsker å gå på konserter selv og jeg får jo sett mye konserter, sier Krane.

Les også:

Bredt, smalt, lokalt

For å få sett og hørt flest mulig band, blir det noen reisedager i løpet av et år. Blant annet er han på festivalen CMJ i New York om høsten, i februar får han med seg By:larm, og nå i januar har han akkurat vært på festivalen Eurosonic i Nederland.

– Hvordan finner du ut hvilke band du ønsker skal komme?

– Vi har en bookingprofil som vi kaller bredt, smalt og lokalt. Ting skal passe innenfor det. Det skal være litt av alt og noe for alle, sier Krane til NRK.no.

Han har merket at festivalen i Tønsberg har blitt mer og mer kjent de siste årene, og det gjør jobben hans enklere.

– De internasjonale bookingagentene kjenner til festivalen vår og syns at det er en kul festival å sende artister til. Jeg merker at det er lettere å snakke med agentene og få tilbakemeldinger fra dem, sier han.

P3s musikkjournalist Ali R. S. Pour har tidligere latt seg imponere av festivalen.

– Det er utrolig vakkert her, og de booker litt annerledes. De henter ikke nødvendigvis inn de mest åpenlyse headlinerne, men tenker litt utenfor boksen, sa han til P2 under fjorårets festival.