De fikk kritikerne til å juble – og gremmes

Årets Slottsfjell-festival er over, og det er tid for å sammenfatte årets opptredener. Her ser du hvem som fikk best og dårligst kritikk.

Gabrielle

Terningkast 6: Anmelderne mener Gabrielle åpenbarte seg som en av landets råeste popartister under Slottsfjell-festivalen.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Tre dager med sommer, sol og Slottsfjell-musikk er over for denne gang.

Som alltid høster noen artister bedre kritikker enn andre, og skalaen spriker helt fra terningkast 1 til 6.

Fransk flørt

En av dem som får toppkarakteren 6, er det franske bandet Phoenix. Anmelder Tete Lidbom skryter hemningsløst av franskmennene:

– Franske Phoenix rakk å sjarmere Slottsfjellfestivalen i senk på en knapp time og selv om besøket kunne vart fram til skolestart oppstod det søt musikk mellom band og publikum.

Og han kaller konserten for en deilig fransk flørt.

– Jeg har akkurat sagt farvel til min første franske sommerflørt. Og det føles godt selv om vi ikke gikk “all in", skriver Lidbom.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Phoenix

Phoenix sin vokalist gikk over publikum under konserten deres på Slottsfjell. Og de hylles stort.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

Åpenbaring fra Gabrielle

En annen artist som anmelderne mener eide scenen, er norske Gabrielle. Hun slo igjennom med landeplagen «Ring meg», og har siden erobret de norske hitlistene med jevne mellomrom. Om hennes opptreden sies det blant annet:

– Autoritær og sprudlende på samme tid: Gabrielle åpenbarer seg som en av landets råeste popartister.

Og de mener at popprinsessen har det lille ekstra og stjernefaktoren.

– Det har lenge ost stjernemateriale av Gabrielle. På sitt beste har hun gitt oss låter der party og kvalitet går hånd i hånd. Hun har også vist at hun er rå live.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gabrielle

Hvor var du da Gabrielle filleristet Slottsfjell? Spørsmålet kommer fra NRKs imponerte anmelder.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Svensk hyllest

Anmelderen elsker også svenske Veronica Maggio, kjent for hits som Måndagsbarn og Jag kommer.

– Veronica Maggio viser på Slottsfjellfestivalens nest siste konsert at hun har tatt store steg mot å bli en fullverdig entertainer selv om hun fortsatt har litt å gå på.

Og allsangfaktoren var høy, skriver Tete Lidbom:

– Det skummer nesten over av allsang, dans, lørdagsfyll og eufori når “Jag kommer” skjenkes ut av anlegget som første ekstranummer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Veronica Maggio

Veronica Maggio er på egen hånd en svensk hitfabrikk. Og hun blir belønnet med terningkast av 5 av en svært entusiastisk anmelder.

Foto: Erlend Lånke Solbu

Sendt hjem med slakt

I helt motsatt ende av skalaen finner man rapperen A$AP Fergs. Under tittelen «Uforskammet drittunge» skriver anmelder Kim Klev at A$AP Fergs slottsfjellvisitt er manifestasjonen av alt som kan gå galt på rapkonserter.

Klev mener også at amerikaneren gir uttrykk for å gi fullstendig blaffen i sine medmennesker.

– “I didn’t come here to look cute, I came here to murder something,” utbasunerer A$AP Ferg – den nest mest kjente rapperen i det Harlem-baserte kollektivet A$AP Mob – omtrent midtveis i sitt fullstendig verdiløse Slottsfjell-sett. Jeg tviler på at han snakker om å drepe folk, men verken menneskeverd eller -liv virker ikke å ha særlig stor betydning for amerikaneren.

Man må nesten ønske lykke til for amerikaneren ved neste korsvei!

A$AP Ferg

A$AP Ferg fikk regelrett slakt av NRK P3s anmelder Kim Klev. Han mener at rapperen var manifestasjonen av alt som kan gå galt på rapkonserter.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3