Hopp til innhold

Thomas og Olav vil ha deg med i UP-baksetet

Møt UP431. Torsdag skal de på jobb med flere tusen seere i baksetet.

UP-patrulje på direkten på nrk.no

Thomas Bøydler og Olav Lundeberg har lang erfaring fra politiet, men har aldri vært på jobb med så mange øyne som nå kommer til å se dem i nakken. De er hovedpersonene når NRK.no tordag viser UP-minutt for minutt.

Har du spørsmål eller kommentarer- still dem nederst i artikkelen.

Vet ikke hva folk får se

I morgen ettermiddag starter det som i utgangspunktet er en vanlig arbeidsdag for UP-patruljen, forskjellen er at NRK har rigget den sivile bilen de kjører, med flere kameraer. Et kamera skal hele tiden filme de to polititjenestemennene og alt de sier og gjør blir sendt direkte på nettet.

Det blir en ny opplevelse for de to.

– Jeg håper det blir intressant for alle som ser på, men det er i stor grad styrt av tilfeldigheter. Jeg håper også at vi kan påvirke holdninger noen trafikanter har, kanskje folk ser på situasjoner i trafikken med andre øyne etter å ha fulgt en vanlig dag på jobben sammen med oss, sier Bøydler.

(Teksten fortsetter under bildet)

UP- minutt for minutt

Thomas Bøydler (tv) og Olav Lundeberg sitter i forsetet når NRK sender UP-minutt for minutt.

Foto: Eirik Haugen / NRK

For dagene på veien er aldri like, noen dager er det flere førerkortbeslag og hendelser, andre dager er det lite som skjer, dermed er det umulig for Bøydler og Lundeberg å si noe om hva som venter deg som har lyst til å følge sendingen.

– Vi vet aldri hva som skjer i løpet av en arbeidsdag, vi kan godt ha noen planer, men det endrer seg ofte i løpet av kort tid, sier Bøydler.

Reagerer ofte spontant

De to UP-folkene har sett mange hendelser og situasjoner i trafikken, fra bilister som tar store sjanser til små og store hendelser. Men selv erfarne UP-folk reagerer på mange av de situasjonene som dukker opp i løpet av en arbeidsdag.

– Det kan jeg ikke legge skjul på. Vi reagerer spontant på det vi ser og mange ganger ser vi såpass graverende forhold at selv vi blir forbauset, sier Bøydler.

Thomas Bøydler og Olav Lundeberg er faste makkere i bilen og har mange timer sammen i løpet av en arbeidsdag. De jobber godt sammen og trives godt sammen.

– Jeg er jo Thomas sin mentor, jeg er eldstemann på bilen og må holde han litt i tømmene, smiler Lundeberg, som mener det er viktig med en god tone og litt humor i alvoret.

– Vi har det gøy og jeg har aldri gledet meg så mye til å gå på jobb som nå, samtidig som vi føler at vi gjør noe nyttig, sier Bøydler.

Søkelys på trafikksikkerhet

NRK har jobbet med prosjektet i flere måneder og vært på testur med UP-patruljen. Målet er å vise hvordan en vanlig dag er for UP, og sette søkelyset på trafikksikkerhet og kjøring på norske veier.

Sendingen kan du se på NRK.no/telemark torsdag 22.5 klokka 13.50.

NRK publiserer bilder og video fra forberedelsene til sending under: #NRKUP

Følg sendingen direkte her!

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark