Hopp til innhold

Torpedo ble fullverdig Hells Angels-medlem etter brutal voldssak

28-åringen som i Nedre Telemark tingrett er dømt for å ha klipt av en finger og brukt drill i låret til en forsvarsløs mann, ble tatt opp som fullverdig medlem av Hells Angels etter voldsbruken.

Hells Angels

Den brutale saken i Skien er en typisk sak for hvordan Hells Angels tjener penger, mener politioverbetjent Skule Worpvik.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

På det tidspunktet da han klipte av fingeren til offeret i den såkalte torpedosaken i Skien, var 28-åringen prøvemedlem av Hells Angels.

Da mannen ble pågrepet like etter torturepisoden, kunne NRK melde at mannen hadde en tilknytning til Hells Angels.

– Må vise at man duger

Men omtrent ett år senere var han blitt fullverdig medlem. Det bekrefter nå Skule Worpvik, politioverbetjent ved Telemark politidistrikt, overfor NRK.

Skule Worpvik

Mannen som er dømt for torpedovold i Skien, gikk fra å være prøvemedlem til fullverdig medlem av Hells Angels, forteller Skule Worpvik i politiet.

Foto: NRK

– Det viser i hvert fall at Hells Angels ikke tar avstand fra denne typen handlinger, sier Worpvik, og forklarer:

– En som blir testet for å bli med i en organisasjon, han har vel det prøvemedlemskapet for å vise til noe. Og når en slik hendelse medfører at han i hvert fall ikke blir ekskludert, så sier vel det sitt. For politiet virker det som om han da er bra nok for fullt medlemskap, sier politioverbetjent Worpvik til NRK.

Om hva slike prøvemedlemmer bør gjøre for å bli fullverdige medlemmer at Hells Angels, sier han at politiets inntrykk er at prøvemedlemmene må ha en viss aktivitet for å støtte opp om klubben.

– Vi mener at de må være aktive på den kriminelle fronten.

Kjell Ove Ljosåk blar i bildene som fremlegges for retten. Rettssaken mot de tre mennene startet i dag, mandag 6. november, 2012.

VIDEO: Aktor Kjell Ove Ljosåk blar gjennom bildene i rettssaken mot de tre mennene som er dømt i saken.

– En svært brutal sak

Det var om kvelden fredag 12. november i 2010 at en mann ble kidnappet og tatt med til en garasje i Skien.

I Nedre Telemark tingrett var tre menn tiltalt for trusler og grov vold mot den 32 år gamle mannen. Ifølge tiltalen fikk 32-åringen klipt av det ytterste leddet på lillefingeren med en tang. Han skal ha blitt utsatt for grove trusler og boret i låret med en drill. Dette skal ha skjedd i garasjen til den ene av de tre tiltalte.

Alle de tiltalte er dømt til fengselsstraffer. 28-åringen som etter voldshendelsen ble medlem av Hells Angels, medgikk i retten at det var han som klipte av fingeren til offeret.

Worpvik mener at den såkalte torpedosaken i Skien er svært brutal.

– Det er en forsvarsløs ung mann som havner sammen med tre personer i en garasje, og ender opp med å bli klipt av en del av en finger og boret i låret med en drill. Det vil jeg si er svært brutalt.

Selv om den er brutal, er det en typisk sak for hvordan Hells Angels tjener penger.

– Ja, de er jo en aktør når det gjelder å ta imot penger, enten det er i narkotikasaker eller andre gjeldsforhold, og vi hører også om andre hendelser hvor trusler om grov vold er en sentral faktor, sier Worpvik.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark