Slottsfjell svarte tilbake med samme mynt

En Slottsfjellfestival-gjenger spurte om det kom til å være politihunder på festivalen. Innlegget og svaret fra festivalen har tatt av på Facebook.

Skjermdump Slottsfjell offisiell Facebook-side

POPULÆRT: Dette innlegget har tatt av på Facebook-siden til Slottsfjellfestivalen det siste døgnet. Over 5.000 har trykket liker på innlegget og nesten 250 har kommentert.

Foto: Skjermdump/NRK

«Hei! Jeg bare lurte på om det kom til å være noen sånne politihunder på festivalen i år? En kompis av meg som lurer siden han er allergisk mot hunder".

Dette innlegget ble postet på Facebook-siden til Slottsfjell 2015 i går, og har skapt stort engasjement. I skrivende stund har over 5000 personer trykket liker på innlegget, og svaret fra Slottsfjellfestivalen er nesten like populært.

Festivalen kunne svart traust og seriøst på spørsmålet, men har i stedet valgt å svare i samme humoristiske tonefall:

Svar fra Slottsfjell på spørsmål om politihunder

HUMORISTISK: Her er svaret fra Slottsfjellfestivalen.

Foto: Skjermdump/NRK

«Du kan hilse kompisen din og si at han skal slutte å bekymre seg for at han skal få allergiske reaksjoner fra politihundene vi har på området. I år har de byttet ut alle hundene sine med allergivennlige kinesiske nakenhunder. Vil minne om at disse hundene sliter med allergi selv, og de reagerer særlig på ulovlige stoffer».

– Vi turnerte vitsen ok

– Det er vel ingen tvil om at dette spørsmålet var ment som en spøk, derfor ville vi svare tilbake spøkefullt. Jeg synes vi turnerte den vitsen ok, sier Siri Narverud Moen, presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen, og smiler.

Så legger hun til, mer alvorlig:

Presseansvarlig, Slottsfjellfestivalen 2013

PRESSESJEF: Siri Narverud Moen er presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Selv om svarer vårt er morsomt, mener jeg likevel vi får fram holdningen vår til narkotika.

Narverud Moen understreker at festivalen ikke tolererer brudd på noen lovgivning om rus, altså bruk av forbudte stoffer eller at personer under 18 år drikker alkohol.

– Blir dette oppdaget kan det føre til at publikums adgangsbånd klippes. Vi ønsker så klart minst mulig av dette, sier hun.

Ikke helt ny spøk

Slottsfjellfestivalen braker løs 16. juli og varer til 18. Personen som har spurt om politihundene er ikke den første til å gjøre det, ifølge Narverud.

– Det er flere som har brukt en lignende spøk på andre arrangement-sider før. Innlegget har nok likevel vekket engasjement fordi spørsmålet er ganske morsomt, og fordi veldig mange følger med på det vi legger ut på Facebook nå som det bare er få dager igjen til festivalstart, sier hun.