Åpnet dobbeltspor til 6,6 milliarder

Etter seks år med sprenging og bygging kunne innbyggerne i Holmestrand endelig benytte seg av stasjonshallen inne i fjellet i dag morges.

Etter seks år med sprenging og bygging kunne innbyggerne i Holmestrand endelig benytte seg av stasjonshallen inne i fjellet i dag morges.

Toget rullet inn i den nye stasjonshallen klokken 05.18 i dag morges. (Foto: Igor Tratkowski)

Flere hundre mennesker var på plass da det første toget ankom den nye stasjonshallen 70 meter under bakken.

– Det er litt rart at jeg er i Holmestrand, for jeg er vant til å se havet når jeg venter på toget. Men det er veldig fint, sier en av de ventende på perrongen.

Alle stasjonsbyers drøm

Næringssjef i Holmestrand Inger Christensen, mener den nye stasjonen kommer til å bety mye for byen.

Pepperkaketog

Næringssjef i Holmestrand Inger Christensen har gledet seg lenge til åpningen.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Holmestrands beliggenhet er kanskje en av våre største styrker, og den vil bli enda tydeligere nå. Nå går det an å bo i Holmestrand, mens du kan jobbe hvor som helst både sørover og nordover.

– Hva var de første tankene dine da du kom inn i stasjonshallen?

– Jeg tenkte det som jeg har hørt flere andre her har sagt, at det kjentes som vi var i en storby. Det er fire spor i Holmestrand! Det er et majestetisk anlegg, sier Christensen.

Majestetisk

Stine Undrum

Prosjektdirektør i Jernbaneverket, Stine Undrum.

Foto: Anne Mette Storvik

I løpet av de tre minuttene toget var på perrongen i dag morges rakk ordfører Alf Johan Svele å hilse og overrekke blomster til konduktør, lokfører og to prosjektledere fra Jernbaneverket.

Jeg er veldig letta og veldig glad. Dette var utrolig flott! Mottakelsen var veldig overveldende, sier prosjektdirektør i Jernbaneverket Stine Undrum.

Setter Holmestrand på kartet

Alf Johan Svele

Ordfører i Holmestrand, Alf Johan Svele tror den nye stasjonshallen setter Holmestrand på kartet.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Jeg er litt rørt, det er kjempemoro. Vi har fått en stasjon og jernbaneløsning som veldig mange byer som misunner oss. Dette åpner nye muligheter for byutvikling og det ser vi allerede resultater av. Dette tror jeg setter oss på kartet. Det er en stor dag, avslutter ordfører i Holmestrand Alf Johan Svele.