– Feigt å ikke si at vi går for sølv

– Jeg vil si som Kjetil Rekdal sier:« Det må være sølvet vi går for». Å si noe annet ville vært feigt, sier Odd-keeper André Hansen.

Andre Hansen, Odd

En offensiv målvakt i Odd, André Hansen, sier at skiensklubben går for sølv i årets serie. I tillegg er Odd klare for kvartfinalen i cupen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Før sesongen sa vi topp seks. Det var realistisk med tanke på at vi har hatt noen dårlige vårsesonger før. Men i år fikk vi den starten på sesongen som vi ønsket oss. Og når vi nå ligger på tredjeplass med 13 serierunder igjen, blir det feigt å si noe annet enn at pallplass er målet, sier Odds landslagskeeper.

Håper på gullkamp i Molde

Derfor sier Hansen som Vålerenga-trener Kjetil Rekdal:

– Det må være sølvet vi går for, for Molde er uovervinnelige.

Molde har bare tapt én kamp i år, mot Odd, i det som var en fantastisk god kamp med mange sjanser til begge lag. Lagene møtes igjen i Rosenes by i siste serierunde.

– Det hadde vært morsomt om det var der gullet ble avgjort mellom Molde og Odd, sier Hansen.

Kan fort rase nedover i jevn liga

Før har det vært mye nesten. Nesten medalje og nesten finaler, mens nå klarer Odd å snu og avgjøre jevne kamper.

Hansen mener at det nok er en av årsakene til at Odd i år ligger på tredjeplass, men han minner også om at klubben bare var én kamp unna bronsen i 2011 også. Og det er 13 serierunder igjen.

– Ligaen er så jevn at man fort kan rase litt nedover hvis man mister grepet. Men vi henger i hvert fall ikke med hodet hvis vi får et mål imot og det står 15 minutter igjen på matchuret, og det har vi gjort i flere vanskelige kamper i år, sier Hansen.

Ikke lett å «psyke ut»

I forrige serierunde, borte mot Sogndal, gjorde Hansen en sjelden feil. Er det noe han ligger våken og tenker på?

– Jeg er nullstilt nå, men jeg tenkte mye på det på bussturen hjem. Samtidig så var det ekstremt deilig å snu det. Vi var bunnsolide frem til missen kom, men så snudde vi det. Det viser moral, og det hjalp på humøret hjem igjen.

– Det kunne vært blytungt å ha vært den som sørget for at det bare ble ett poeng, sier sisteskansen, som ellers ikke er så lett å «psyke ut».

– Nei, det skal mye til. Det er ikke så mange som har prøvd. Publikum i Norge er kanskje mer gentlemen enn andre steder.

Odd eller ikke?

Får du med deg hva publikum sier?

– I perioder, hvis det er kamper vi dominerer hjemme, så kan jeg bli stående litt alene i perioder. Da kan jeg få med meg litt av hva Oddrane sier, men jeg er som regel så fokusert at jeg ikke hører noe, sier Hansen, som er på utgående kontrakt og lite villig til å snakke om flørtingen med Rosenborg.

– Målet nå, og det eneste jeg tenker på, er å jobbe knallhardt for å få den seriemedaljen. Og så har vi det som jeg håper blir en morsom kamp mot Brann i kvartfinalen i cupen.

Laster innhold, vennligst vent..