Hopp til innhold

Alle tiltalte dømt i torpedosak

En 28-åring er dømt til 11 måneders fengsel for å ha klippet av fingeren til en 32 år gammel mann i Skien for to år siden.

Torpedo pågrepet

Her blir den nå 41 år gamle tiltalte pågrepet av bevæpnet politi. Mannen ble pågrepet i januar i fjor.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

I dommen fra Nedre Telemark tingrett er den 28 år gamle mannen idømt 19 måneders fengsel. Åtte måneder er gjort betinget med to års prøvetid, skriver Varden.no torsdag kveld.

Soner allerede en dom

En 41-åring som også var tiltalt i saken, er idømt ett års fengsel. Mannen er flere ganger dømt tidligere, og soner nå en dom for andre forhold.

Den siste tiltalte, en 26 år gammel mann, er idømt 18 måneders fengsel, hvorav åtte måneder er gjort betinget.

NRK er ikke kjent med om dommen er forkynt for alle tre ennå.

Klipte av fingeren til mann

Det var om kvelden fredag 12. november i 2010 at en mann ble kidnappet og tatt med til en garasje i Skien.

De tre mennene var tiltalt for trusler og grov vold mot den 32 år gamle mannen. Ifølge tiltalen fikk 32-åringen klipt av det ytterste leddet på lillefingeren med en tang. Han skal ha blitt utsatt for grove trusler og boret i låret med en drill. Dette skal ha skjedd i garasjen til den ene av de tre tiltalte for snart to år siden.

Alle tre fikk anledning til å forklare seg om saken i retten. 28-åringen innrømte at det var han som klipte av fingeren til offeret.

Bakgrunnen for volden skal ha vært innkreving av narkotikagjeld fra den 32 år gamle rusmisbrukeren. Saken er så brutal at den beskrives som uvanlig.

Video Politiaksjon

VIDEO: Dette er politiaksjonen der den da 39 år gamle torpedoen blir pågrepet.