Hopp til innhold

"Kråker i Lufta" gis ut digitalt

Universal Music skal nyutgi “Kråker i lufta” fra
rødtpolitikeren Alf Henriksens gamle band "Frosk"

Alf Henriksen

Alf Henriksen synger fremdeles sangene fra 'Kråker i lufta' på konserter.

Foto: privat

"Kråker i lufta" er et musikkalbum med Frosk, utgitt i 1976. Dette ble bandets første og siste plate, men nå kan også nye generasjoner bli kjent med den legendariske plata.

– “Kråker i lufta” vil etter hvert komme ut på digitale plattformer, men den vil ikke komme ut fysisk igjen, melder Kjell Petter Askersrud i Universal Music i en e-post til Gjengangeren.

– Plata lever i Horten

Alf Henriksen var Frosks tekstforfatter, vokalist og hovedperson ved siden av komponist Tom Reksjø. Henriksen er glad for at den gamle plata nå får nytt liv.

– Plata lever fremdeles her i Horten og jeg synes det er fantastisk at den også skal følge oss inn i framtiden, sier Henriksen til NRK.no

I dag er Alf Henriksen mest kjent som rødtpolitiker i Horten kommunestyre og fylkestinget i Vestfold, men på 1970-tallet var han en aktiv bidragsyter i Frosk og det venstreradikale miljøet rundt gruppa.

Nachspielplate

– Plata blir brukt til å skape stemning på nachspiel. Når den tas fram så blir det allsang, sier Henriksen som selv sjelden hører på plata.

– Det er sjelden jeg hører på LP-en, men det hender jeg blir bedt om å synge de gamle sangene når band i Horten har konsert og spiller noen av sangene våre, sier Henriksen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark