Hopp til innhold

– Skulle hatt ferie litt lenger

Snart nærmer det seg jobbstart for mange. Det kan være en tung overgang, før man kommer i gang med høsten.

Christian Engelhardtsen

– Skulle gjerne hatt noen uker til, sier Christian Engelhardt. Snart er det tilbake i jobben som ingeniør.

Foto: Arne Fredrik Næss / NRK

Christian Engelhardtsen er en av mange som gjerne skulle hatt litt mer ferie. Om halvannen uke er det tilbake til jobben som ingeniør i oljebransjen.

– Det blir en tøff overgang. Jeg føler jo ferien knapt har kommet i gang, sier han.

Sjokkstart

Mange opplever overgangen til jobb etter ferie som et sjokk.

– Det er verdens mest naturlige ting at det er et lite sjokk. Det har vært late dager, man har kanskje snudd døgnet litt for mye, man har spist mye og drukket mye, sier avdelingsdirektør i NAV Vestfold, Gunhild Løkkevold.

Selv har hun enda ikke tatt sommerferie, men det nærmer seg. Hun forstår folk godt, men håper folk også husker på å være glad for at man har jobb.

– Ute i vestfold-samfunnet er det 3756 personer som jeg vet gjerne skulle hatt «gruet seg» til å komme tilbake på jobb, fordi de er helt ledig, sier avdelingsdirektøren.

Ser frem til neste ferie

Wenche Nesheim har tredje dag på jobb etter ferie. Som butikksjef for nyåpnet Nillebutikk på Foynsenteret i Tønsberg har ferien vært litt annerledes.

Wenche Nesheim

– Jeg har halv-gruet meg til jobbstart, men først og fremst fordi jeg har vært så spent på helt ny butikk, sier Wenche Nesheim.

Foto: Arne Fredrik Næss / NRK

– Jeg har nesten klart å slappe av i ferien, men halve hjerte har jo vært hos butikken. Neste ferie blir nok litt mer avslappende, sier Nesheim.

Har vi nok ferie?

Debatten om vi burde hatt mer ferie har gått mange ganger.

– Det spørs hvordan man klarer balansen mellom jobb og fritid. At man ikke er så sliten når ferien starter at man bruker en uke på å komme til hektene. Man må klare å absorbere feriefølelsen med en gang, sier Løkkevold.

Avdelingsdirektøren har en oppfordring til alle som ser tungt på mandagen som snart kommer.

– Hvis du tenker, det blir tungt å komme på jobben, det er ikke så bra kollegaer osv. Se deg selv i speilet, hva kan jeg gjøre for at det skal bli bra å komme tilbake for min kollegaer, oppfordrer hun.