– Ingvild får neppe vise ansiktet i Star Wars-filmen

Star Wars-ekspert tror filmskaperne har byttet ut Ingvild Deilas ansikt med datagrafikk og ansiktet til en Hollywood-stjerne.

Ingvild Løvgren Deila

Ingvild Løvgren Deila fra Åfoss i Skien skal ha rollen som prinsesse Leia i filmen Rogue One.

Foto: Hannah Maule Ffinch

Denne uken begynte ryktene å gå om at Ingvild Deila fra Skien har rollen som prinsesse Leia i den nye Star Wars-filmen «Rogue One».

– Jeg hørte om ryktene på mandag gjennom venner som har gode forbindelser inn i Lucasfilm. Kildene som skriver om Ingvilds rolle pleier å ha rett i det de melder, sier Star Wars-ekspert Jean Erik Bjørnskau.

Filmselskapet har ikke bekreftet nordmannens rolle i «Rogue One», og Disney Norge ønsker foreløpig ikke å kommentere spekulasjonene og ryktene om castingen til filmen.

Kilder nær Deila bekrefter overfor NRK at hun er med i filmen, og at hun er bundet til en kontrakt som gjør at hun ikke kan uttale seg før premieren.

«Rogue One» har premiere i USA lørdag 10. desember og i Norge 14. desember. Filmen er en forløper til den originale trilogien.

– Bytter trolig ut ansiktet

Bjørnskau sier det er mest sannsynlig at filmskaperne har brukt datagrafikk for å erstatte Deilas ansikt med ansiktet til en ung Carrie Fisher.

Fisher spilte prinsesse Leia i den opprinnelige Star Wars-trilogien. Hun hadde også rollen i Star Wars: The Force Awakens som kom på kino før jul i fjor, og som fikk terningkast seks av Filmpolitiet.

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau er Star Wars-ekspert og har blant annet vært fagdommer i Kvitt eller dobbelt i kategorien Star Wars.

Foto: Privat

– De vil nok veldig gjerne ha en prinsesse Leia som ser ut som en ung Carrie Fisher, siden handlingen i «Rogue One» tidsmessig ligger tett opptil handlingen i den første Star Wars-filmen som kom for 40 år siden, sier Bjørnskau.

Han er ikke overrasket over at filmselskapet holder kortene tett til brystet, og at det er mange hemmeligheter bare dager før filmen har premiere.

– Skuespillerne er bundet til kontrakter og risikerer kjempebøter hvis de avslører noe før filmselskapet ønsker det, sier Bjørnskau.

Bruker ukjente skuespillere

Deila hadde også en liten rolle i storfilmen Avenger: Age of Ultron, men for øvrig har hun for det meste spilt i TV-serier og kortfilmer. Det passer godt inn i Star Wars-tradisjonen.

– De liker å bruke relativt ukjente skuespillere i Star Wars-filmene, sier Bjørnskau, som nevner både Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo) og Daisy Ridley (Rey), som har hatt beskjedne CV-er før de ble stjerner gjennom Star Wars-filmene.

Bjørnskau tror verken handlingen eller rollelisten i Rogue One blir bekreftet før pressen får se filmen, men han er sikker på at det er grunn til å glede seg over det som kommer.

– Jeg for min del er bare kjempeglad og stolt over at vi får en nordmann inn i verdens største filmfranchise.