– Ingen savnet i snøskredet

Søket i snøskredet ved Haukeli skisenter er avsluttet uten funn. Ingen er meldt savnet, opplyser politiet.

Snøskred Haukeli Telemark

Store mannskaper er på plass i Haukeli der to personer er meldt savnet i et snøskred.

Foto: Knut Rune Tveiten

Søndag formiddag ble det meldt at to personer var savnet etter et snøskred på Haukeli i Telemark. Meldingen til politiet gikk ut på at åtte personer ble tatt av skredet, men at seks av dem ble reddet ut.

SISTE: Klokken 14.50 meldte politiet i Telemark at det ikke var bekreftet at to personer var savnet.

– Situasjonen er uoversiktlig. Folk på stedet som savner noen i skisenteret må kontakte politiet på stedet om dette, eller ringe til politiet, skrev Telemark politidistrikt i sin logg.

Kort tid etter ble det meldt at ingen personer var meldt savnet i skredet.

– Søket i tre skred er avsluttet. Mannskapene har debrifing nå. Det er ikke gjort noen funn. Ingen er meldt saknet i området, opplyser politiet i Telemark.

Artikkelen fortsetter under bildet

Snøskred Haukeli - Røde Kors

Mannskaper fra Røde Kors deltar i søket på Haukeli

Foto: Knut Rune Tveiten

Røde Kors og redningshunder deltar

Skredet gikk ved Haukeli skisenter like før kl. 12 skriver politiet i Telemark i politiloggen. Alle nødetater er på stedet. Både mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder deltar i redningsarbeidet.

– Vi har en del folk på plass, men vi venter flere, sier Henning Reinsviki, leder av Vinje og Haukeli Røde Kors sin redningsgruppe til NRK.no.

To redningshunder er på vei til Haukeli i bil. Flere redningshunder avventer transport med luftambulanse og redningshelikopter, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Dårlig vær

Det meldes om dårlig vær på stedet, noe som kan vanskeliggjøre arbeidet for letemannskapet. I går advarte Skredvarslingen i Norge om økt snøskredfare i fjellet.

– Det er masse snø og flotte forhold, men folk må passe seg for skredfaren, fortalte skredvarsler Birgit Rustad til NRK.no i går.

kolonnekjøring ved Haukeli

Det er kolonnekjøring i området og det har tatt tid å få redningsmannskaper på plass.

Foto: Knut Rune Tveiten

Det jobbes nå fra flere fronter med å få fram mannskap, men det snør og veien er stengt, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge overfor Dagbladet.

Kolonnekjøring

Hordaland politidistrikt har iverksatt brøyting for å få inn redningsmannskap fra vest. E34 er stengt, men det gjøres nå forsøk på kolonnekjøring for å få inn flere mannskaper.

– Vi er ved skredet nå og det kommer stadig flere folk inn. Men arbeidet er vanskelig. Det er mye snø og vind og det er svært dårlig sikt her, sier Reinsviki.

NRK.no oppdaterer saken.