Hopp til innhold

Død person i Sandefjord trolig savnet mann

Politiet tror mannen som ble funnet død delvis i vannet i Sandefjord i helgen, er en mann som ble meldt savnet tidligere denne måneden.

Folehavna Sandefjord

Folehavna ligger på Vesterøya i Sandefjord.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Det var lørdag formiddag at en turgåer fant en død mann i vannet ved Folehavna i Sandefjord.

Den savnede ble sist sett onsdag 5. november, og han ble meldt savnet lørdag 8. november. Etter alt å dømme er det denne mannen som lørdag ble funnet død i Folehavna.

– Vi har ikke identifisert ham endelig, men tror det er ham. Alt tyder på det, sier krimsjef Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon til Sandefjords Blad.

– Dette etterforskes som et mistenkelig dødsfall, sier politiadvokat ved Vestfold politidistrikt, An Eline Rimstad, til NRK.no mandag formiddag.

– Hva er årsaken til det?

– Dette gjelder en avdød som vi foreløpig ikke har sikker identitet på. Vi vet heller ikke dødsårsaken, sier hun.

Det er imidlertid for tidlig å si om det har skjedd noe kriminelt med mannen.

Fra 7. til 15. november

Selv om politiet ikke har en sikker identitet, opplyser Rimstad at det er snakk om en mann i slutten av 60-årene.

Politiet ønsker nå kontakt med personer som kan ha sett mannen i Sandefjord-området i perioden fra 7. november til den dagen han ble funnet død, lørdag 15. november.

– Vi ønsker å komme i kontakt med mulige vitner som kan ha sett en eldre mann i slutten av 60-årene med svart dongeribukse, mørk vindjakke, en sort sekk med hvit skrift og muligens briller. Det er også mulig at han har vært beruset, sier Rimstad.

Folehavna i Sandefjord.