– Det jeg har gjort er avskyelig

Læreren som er tiltalt for seksuelle overgrep mot stedatteren og flere andre jenter, erkjente delvis straffskyld da saken mot ham startet i dag.

Norges lover tingrett

Mannen som står tiltalt for seksuelle overgrep mot flere barn under 14 år, innrømmet i retten overgrep mot stedatteren. Mannen nektet derimot for seksuelle overgrep mot de andre jentene.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Han innrømmet en rekke overgrep mot stedatteren, men nekter for seksuelle overgrep mot andre jenter, blant annet på skolen hvor han jobbet.

– Det jeg har gjort er avskylig og forferdelig. Jeg skjønner ikke hvordan det kan ha skjedd, sa mannen da saken startet i Tønsberg tingrett i dag.

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt ut fem tiltalepunkter mot mannen. Påtalemakten ser forholdene som svært skjerpende og har brukt det strengeste straffalternativet i tiltalen.

Filmet overgrepene

Ifølge tiltalen skal mannen også ha forgrepet seg på flere av stedatterens venninner, hvor et av overgrepene skal ha skjedd på skolen hvor mannen jobbet som lærer. I retten innrømmet han en rekke overgrep mot stedatteren, men nektet for å ha forgrepet seg på venninene. Han sa i retten at han har hatt fysisk kontakt med jentene, men at det ikke var noen seksuelle handlinger.

Mannen innrømmet også at han filmet flere av overgrepene mot stedatteren. Politiet har sikret en rekke videoklipp fra mannens mobiltelefon.

Ønsker hjelp

Den tiltalte forklarte seg lenge om overgrepene. Han sa han skjønner hva han har gjort, men ikke hvorfor.

– Hvorfor-spørsmålene dine klarer jeg ikke å svare på, svarte han på aktors spørsmål.

– Mitt største ønske er å få hjelp. For å skjønne hvorfor dette har skjedd og hindre at dette kan skje igjen, sa mannen gråtkvalt i retten.