Operasjonsleder: – Blant de verste helgene vi har sett

To dager etter at 35 personer ble tatt i fartskontroll i et boligområde på Notodden, ble nesten dobbelt så mange tatt. Politiet varsler nå enda flere kontroller i området.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i Telemark Politidistrikt, Vidar Aaltvedt, reagerer på at så mange som 86 sjåfører er tatt i en og samme 50-sone på Notodden denne helga.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– En ting er helt sikkert: UP kommer tilbake, skriver politiet på Twitter.

Fredag ettermiddag hadde UP kontroll på fylkesvei 37 gjennom Gransherad sentrum på Notodden. Resultatet var da at 35 personer fikk bot, og blant dem var det en som mistet lappen.

Fordi mange ofte kjører for fort gjennom boligområdet på Gransherad der det er 50-sone, valgte politiet å ha en ny laserkontroll to dager senere. Søndag ettermiddag ble 51 personer tatt i kontroll, tre av dem mistet lappen.

– Resultatet er nedslående, skriver politiet på Twitter.

Dermed har totalt 86 personer fått bot av Utrykningspolitiet i boligområdet denne helgen.

Blant de verste helgene

– Dette er helt klart i toppsjiktet over antall bøter som er skrevet på en og samme helg, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt.

Blant dem som måtte åpne lommeboka er en mann på 69 år fra Buskerud, som kjørte i 82km/t, en mann på 27 år fra Østfold som kjørte i 79km/t, og en 29 åring fra Notodden kjørte i 76 km/t. Alle ble tatt i 50-sonen.

– Det vi reagerer mest på er at folk ikke har respekt for at de kjører gjennom boligområder der det er trangt og nedsatt hastighet for en grunn, sier operasjonsleder Aaltvedt.

Politiet skriver på Twitter at det er ikke uten grunn at UP har kontroll der. Det er trangt og liten plass til fotgjengere, spesielt over brua.

– Hva er egentlig poenget med å vinne 5 til 10 minutter på vei til hytta, når det betyr at man da må kjøre i 80 km/t i en 50-sone, der det knapt er plass til fotgjengere? sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.