13 års fengsel for drap

En 31-åring og en 37-åring fra Romania er begge dømt til fengsel i 13 år for å ha drept Magne Sigmund Hanssen (64) og dumpet ham i Gunneklevfjorden i Porsgrunn.

Magne Sigmund Hanssen

Magne Sigmund Hanssen ble drept av de to dømte rumenerne, mener Nedre Telemark tingrett.

Foto: Scanpix/privat

Det går frem av dommen fra Nedre Telemark tingrett, som ble klar onsdag formiddag, skriver TA torsdag ettermiddag.

Nektet straffskyld

Begge de to dømte har nektet straffskyld etter tiltalen, men erkjenner å ha vært i et basketak med Hanssen – som kommer fra Vassjord på Senja – samme kveld som han døde, står det i tiltalen.

De to dømte hevder at Hanssen gikk til angrep, og at det var en tredje person som var mest aktiv, samt at de altså handlet i selvforsvar. Tingretten trodde ikke på forklaringen til de dømte rumenerne.

Straffen følger aktor Håvard Kalvågs påstand. Rumenerne er i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til Hanssens ekskone, samt 200.000 kroner til hver av Hanssens sju barn.

Ikke sikker dødsårsak

Tingretten skriver i sin dom at de rumenerne drepte Hanssen søndag 21. april 2013 rundt klokken 20.30. Dødsårsaken lar seg ikke fastslå med sikkerhet, skriver tingretten, men at de slo og/eller sparket Hanssen i hodet og overkroppen og/eller holdt hendene sine over munnen hans og nese og/eller klemte rundt halsen.

Etter at han var død ble han pakket i plastsekker og samme kveld eller natt til 22. april dumpet i Gunneklevfjorden, hvor Hanssen ble funnet 23. mai samme år , skriver tingretten i dommen.

Les også: – Krevende søk i Skienselva | Likfunn var savnet mann (64)

Skal gå gjennom dommen med den dømte

Den dømte 31-åringens forsvarer, Hanne Pentzen, sier til NRK at hun ennå ikke har fått gått gjennom dommen med sin klient, og at hun derfor ikke kan kommentere om det er aktuelt å anke dommen.

37-åringens forsvarer, Henrik Nikolai Bliksrud, har presentert dommen for klienten på telefon, og skal møte ham i morgen.

– Hans reaksjon er at han er uenig i dommen. Vi vil vurdere en anke, sier Bliksrud.

De dømte rumenerne har 14 dagers frist på å anke dommen fra dommen blir forkynt for dem.