Hopp til innhold

- Vanvittig løftebrudd

De gikk til valg på å redusere eller fjerne eiendomsskatten. Isteden vil de nå øke kommunens inntekt fra skatten med 50 prosent.

Kåre Preben Hegland
Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Høyre i Kragerø gikk altså til valg på å redusere eller fjerne hele eiendomsskatten i byen. 

Nå støtter Høyres ordfører et forslag om å øke kommunens inntekt av skatten med over femti prosent.

Arbeiderpartiets Erling Laland mener dette er et gigantisk løftebrudd.

- Jeg synes dette er ganske underlig. For var det noe som ble profilert i siste valgkamp, så var det jo nettopp dette med eiendomsskatten. Nå ser vi at de plutselig støtter et forslag om en økning på over femti prosent. Det synes vi er veldig rart, for å si det forsiktig, sier Laland.

Kragerø

Kragerø

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Gikk av

Det er rådmannens forslag å øke inntekten til kommunen med mer en seks millioner kroner, til rundt 20 millioner. Saken skal opp i formannskapet tirsdag denne uken.

Erling Laland gikk av som ordfører etter valget. Kanskje på grunn av løftene fra motstanderne om å kutte eller fjerne eiendomskatten. Han mener dette er et løftebrudd.

- Hvis jeg hadde stemt på FrP eller Høyre i Kragerø på bakgrunn av saken om eiendomsskatt, så  vil jeg jo absolutt kalle dette for et løftebrudd.

Sitt på det tørre

Men dagens Høyre-ordfører er ikke enig i at dette er et løftebrudd. Kåre Preben Hegland sier de har sitt på det tørre.

- Det 99 prosent av våre velgere vil oppdage er at de får betydelig lavere eiendomsskatt nå enn det de hadde under Laland.  Og da snakker vi om dem som har betalt eiendomsskatt før, sier han.

For to år siden ble det vedtatt at alle i Kragerø skulle betale eiendomsskatt. Også hytteeiere og de som bor i utkanten av kommunen.

- De som har kommet med nå får selvsagt en høyere skatt.

- Dere går til valg på å enten redusere eller fjerne eiendomsskatten og så går dere nå inn for å øke den med over femti prosent. Skjønner du at noen kan mene at dette er et løftebrudd?

- Det spørs jo hvordan man ser det, sier Hegland.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark