- Lei av at ensomhet er tabu

Det føles litt kjipt å være hjemme ti fredagskvelder på rad selv om man har lyst til å finne på noe. Det skrev Høyre-politikeren Renate Sølversen (25) i et innlegg på Facebook. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Renate Sølversen
Foto: (privat)

Fire av ti nordmenn er ensomme, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Ensomme risikerer både et dårligere liv og en tidligere død, fastslo helseminister Bent Høie (H) da tallene ble kjent.

– Ensomhet er like farlig som å røyke, sa han til VG .

Les også:

–– Føles litt kjipt

Det var statsrådens utsagn som fikk Renate Sølversen til å skrive på Facebook-profilen sin at hun føler seg ensom.

– Å være hjemme ti fredagskvelder på rad, selv om man har lyst til å finne på noe, føles litt kjipt, skriver hun blant annet.

God tid til aktiviteter

Sølversen har flere verv i Stokke Høyre og er medlem i kommunestyret. Hun har 2-3 jobber, og i tillegg trener hun og driver med fulltidsstudier. Folk spør henne hvordan hun får tid til alt.

– Det er fordi en kveld som ikke brukes på møte, stort sett tilbringes helt alene hjemme. Og de helgene da jeg ikke jobber? Stort sett det samme.

Hun sier at påskeferien i år gikk med til å jobbe med en bacheloroppgave.

– Også fordi jeg ikke hadde noen bedre alternativer.

– På tide med åpenhet

Sølversen kom med utspillet sitt fordi hun mener det er på tide å være åpen om ensomhet, og hun understreker at det er viktig å ta tak i dette selv også.

– Hvordan har reaksjonene vært på det du skrev?

– Jeg har fått mange positive reaksjoner. Jeg håper det kan forandre noe for meg, men ikke minst også for andre i samme situasjon.