Vy setter opp flere nye avganger på Østlandet

– Et skritt i riktig retning, sier pendler.

Et tog på Vestfoldbanen.

FLERE AVGANGER: – Nå blir det enklere å rekke tidlige og sene fly på Oslo Lufthavn og Sandefjord lufthavn Torp, sier Arne Fosen, konserndirektør i Vy tog i Vys pressemelding.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Fra 15. desember setter vi opp flere nye avganger både i rushtid, på natten og i helgene på Østlandet, opplyser Vy i en pressemelding mandag.

– Vi gleder oss til å gi kundene våre et styrket togtilbud, sier Arne Fosen, konserndirektør i Vy tog, i pressemeldingen.

Her er noen av endringene:

  • Flere nye avganger i rushtiden, rundt 4000 flere sitteplasser inn mot Oslo i morgenrushet, og rundt 3200 flere sitteplasser ut av Oslo i ettermiddagsrushet.
  • Halvtimesfrekvens hele helgen mellom Ski og Stabekk.
  • Flere rushtidsavganger og flere seter mellom Stabekk og Moss.
  • Nye tidlige og sene avganger og flere seter på Vestfoldbanen, fra Kongsberg og til og fra Lillehammer, som blant annet gir et bedre togtilbud til og fra Oslo Lufthavn og Torp Sandefjord lufthavn.
  • Ny avgang fra Tønsberg 06:23 til Skien mandag til fredag.
  • Én ekstra avgang daglig mellom Oslo og Göteborg, og nye rushtidsavganger mellom Oslo og Halden.
  • Nye rushtidsavganger på Gjøvikbanen.

– Vi er veldig glade

Jan-Erik Karlberg, driftssjef på Vestfoldbanen og Bratsbergbanen, er fornøyd med hva disse endringene vil få å si for hans område.

– Vi er veldig glade for at vi får til dette nå, at det blir lettere å pendle mellom Telemark og Vestfold, og at vi styrker Torp.

– Det er noe både Torp og vi har ønsket, og det er klart at vi ser at det er et behov for å dekke de første avgangene fra Torp.

Han ser også at det har vært behov for et bedre tilbud mellom Vestfold og Telemark.

– Etter at vi åpnet den nye strekningen mellom Larvik og Porsgrunn, har vi sett at det har vært en god økning i antall reisende. Det er både til og fra Oslo, og lokalt mellom Telemark og Vestfold.

Ønsker seg et enda tidligere tog

Guri Sandboe Kirud er blant dem som pendler med tog mellom Vestfold og Telemark. Hun bor i Larvik, men jobber i Porsgrunn.

Den nye morgenavgangen fra Tønsberg til Skien er positiv for henne, selv om hun helst kunne ønske seg et enda tidligere tog.

Guri Sandboe Kirud.

PENDLER: Guri Sandboe Kirud har pendlet i 13 år. Hun var veldig glad da strekningen mellom Larvik og Porsgrunn åpnet. Før dette pendlet hun med buss.

Foto: Privat

– Det blir bare en halvtimes forskjell for min del på morgenen. Jeg har fleksitid og ønsker egentlig å komme på jobb klokken 07. Nå blir det klokken 7.28. I dag kommer toget til Porsgrunn 7.57, så det blir bedre. Det er ikke stormende jubel, men jeg ser at de har strukket seg, og dette er et skritt i riktig retning.

Flere og flere tar toget til Torp

På Torp er markedssjef Tine Kleive Mathisen utelukkende fornøyd med nyheten.

– Dette er noe vi har jobbet for i mange i år, sier hun.

De ser en økning i antall personer som tar toget til flyplassen. Hittil i år er økningen på 17 prosent.

– Det er veldig bra at kollektivandelen øker. Vi er et av de stoppestedene i Norge som har størst vekst. Det er flott å se at så mange ønsker å reise kollektivt til flyplassen.