NRK Meny
Normal

– Sjekk fortøyningen din

En tresnekke havnet på bånn på grunn av mye vind og høye bølger i Horten i dag. Flere andre båter holdt på å slite seg. Har du sjekka båten din?

Snekke sank på grunn av vind og bølger

Alt som er igjen av tresnekka er taket, som ligger på brygga.

Brannvesenet rykket ut til Pluggen båthavn i Horten mandag formiddag.

Der hadde en tresnekke sunket til bunns, og flere andre båter holdt på å slite seg som følge av den sterke vinden som raste over Vestfold mandag.

Taket på snekka er alt som er igjen

Taket var det eneste brannvesenet klarte å redde.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

– Snekka som sank lå på utsiden av bølgebryteren. De som har lagt til der, har tatt seg til rette. Dette var ikke en båtplass, sier utrykningsleder Tore Dahl hos Vestfold Interkommunale Brannvesen stasjon Kopstad.

Han sier at de også sikret fem andre båter som var i ferd med å slite seg, der de lå fortøyd på den rette siden av bølgebryteren.

– Nå som det er høst og det begynner å blåse litt mer, så må båteiere passe på at fortøyningene på båtene er kraftige nok for båtene. I dag så vi at mange av fortøyningene var veldig tynne. De var heller ikke utstyrt med de gummidemperne som gjør at fortøyningene blir mye sterkere, sier Dahl.

Laster Twitter-innhold

– De fleste ligger trygt

Gard Hansen

Gard Hansen er glad båten hans ligger innenfor bølgebryteren.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

– Jeg våkna av at det plystra og peip rundt hushjørnene i natt, og da tenkte jeg nok at det var liv her nede i havna, sier Gard Hansen.

Han er opplagsplassassistent i Pluggen båthavn.

– Den store tresnekka gikk dessverre ned da. Bølgene har nok slått over og fylt den med vann.

Foreløpig har ikke mange vært nede i båthavna for å sjekke båtene sine, men Hansen regner med at de kommer utover ettermiddagen. Men han tror de aller fleste båtene i havna ligger trygt.

Arild Mentzoni

Arild Mentzoni bekrefter at det har vært en kraftig nordavind i ytre Oslofjord mandag.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

– Bølgebryteren skjermer godt. Det er stor forskjell på bølgene utenfor bølgebryteren og innenfor, hvor vannet er nesten stille, sier Hansen.

Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Arild Mentzoni, bekrefter at det har vært mye vind i kyststrøkene i Vestfold mandag.

– Det har vært vindstyrke på ca. sterk kuling, med liten til full storm i kastene, sier han, men lover at vinden løyer på ettermiddagen.