NRK Meny
Normal

Vil ha ny vei fra Skoppum til Re

Et flertall på fylkestinget ønsker å se på løsninger for en ny veiforbindelse mellom Skoppum og Re.

Laster kart, vennligst vent...

NY FORBINDELSE: Et flertall på fylkestinget støtter opp om å bygge vei fra Skoppum vest til Re.

En interpellasjon fra Høyre, Frp, Venstre og KrF om en ny vei fra Skoppum vest til Re, ble tatt opp i fylkestinget torsdag.

Fylkesordfører Rune Hogsnes ble bedt om å ta initiativ til å sette i gang et prosjekt for et totalt veisystem rundt en ny jernbanestasjon, og om å se på muligheter for et transportsystem mellom stasjonen og høgskolen på Bakkenteigen.

Ønsker å starte snart

Hogsnes forteller at man må se på flere ting i forbindelse med utviklingen av en ny jernbanestasjon.

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes

MULIGHETER: Fylkesordfører Rune Hogsnes sier det er viktig å få på plass en god løsning for transport mellom Skoppum vest og Bakkenteigen.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Det gir oss muligheter til å bedre veiene til indre Vestfold, og selvfølgelig veiforbindelsene mot nord og syd.

Han tilføyer at han ser på innspillet som positivt, og ønsker å starte en utredning fort, slik at de kan se på de forskjellige mulighetene.

– Uten å si for mye om det, så er gode bussforbindelser det enkleste og raskeste å sette i gang med, sier han.

Hogsnes legger til at det er kommet en del kreative ideer og forslag til hvordan de på lengre sikt kan finne transportløsninger.

– Hvis vi i tillegg kunne fått med oss teknologimiljøet i Horten, som er i verdensklasse, så kanskje vi kunne laget noe ordentlig nytt og spennende rundt dette.

Unik mulighet

Gruppeleder for Fremskrittspartiet i fylkestinget, Frode Hestnes, mener at man nå også har en unik mulighet til å se om det lar seg gjøre å få materialer for å bygge veiene, og kanskje starte et forprosjekt.

– Den nye togbanen vil føre til at vi må sprenge bort en del fjell, så det kan bli noen steinmasser til overs, og det er masser som kan brukes til veiprosjekt.

Han legger til at de har sett på flere muligheter for hvor veien kan gå.

– Vi har sett på muligheten til å bygge vei fra Bakkenteigen, opp til togstasjonen og videre følge deler av fylkesvei 306 til Bispeveien. På denne strekningen er det mye dyrket mark, grunneiere og fjellknauser med i bildet, så det gjelder å finne den beste løsningen, avslutter Hestnes.