Vil ha egen homoplan

Arbeiderpartipolitiker Kjetil Holm Klavenes mener Sandefjord må få en handlingsplan for å bedre levekårene for lesbiske og homofile.

Illustrasjonsbilde: Holder hender
Foto: Tonje Grimstad / NRK

Han skal ta opp saken i en interpellasjon i bystyret i morgen. Ifølge Sandefjords Blad mener han at det forsatt er mye uvitenhet blant folk om homofili.

Holm Klavenes tror han får med seg de andre politikerne til å få en handlingsplan.

 

- En undersøkelse fra 1999, som sjekket levekårene til homofile, viste at homofil ungdom slet mer enn det hetrofil ungdom gjorde.

Er det nødvendig å bruke penger på dette?

- Jeg tror ikke det blir veldig kostbart for Sandefjord. Mange av tiltakene, som bedre informasjon i skolene, kompetanse for lærere, mer informasjon i forhold til idrettsledere og til minoriteter koster ikke så mye penger. Regjeringen har også foreslått mer penger enn noen gang til å bedre homofiles levekår. De pengene kan kommunene søke om å få, sier Kjetil Holm Klavenes.

Hvorfor er dette så viktig for deg?

- For meg er det viktig at alle skal ha like muligheter, uansett hvilken bakgrunn en har. Da er det vår oppgave å legge til rette for et samfunn hvor alle kan leve sine liv som de vil. Det er viktig for Arbeiderpartiet.

Tror du at du får støtte fra de andre partiene?

- Jeg håper det. Både Oslo og Stavanger har gått inn for dette, så jeg tror at man kan få det til i Sandefjord også, Kjetil Holm Klavenes.