NRK Meny
Normal

Vestfoldgründere vant priser i Litauen

Beste servicebedrift og beste internasjonale bedrift. Ja, det ble resultatet for fire, unge gründere ved Færder videregående skole.

Easy Work vant pris i Litauen

Konseptet 'Easy Work' gikk rett til topps i to kategorier under den internasjonale messen for ungdomsbedrifter.

Foto: Miriam Larsen

Fire gründere gjorde rent bord i to av kategoriene under den internasjonale messen for ungdomsbedrifter som gikk av stabelen i Litauen i forrige uke.

De fire er elever ved Færder videregående skole, og deres bedriftsidé, "Lett Jobb" eller "Easy Work" falt i svært god smak hos juryen.

Gratis for alle

Nettsiden "Lett jobb"
Foto: Privat

– Ideen vår er egentlig allerede ute på markedet, men vi valgte å gjøre en ny vri, sier Kristine Langerud, som er en av utviklerne.

Hun forklarer at de har laget en nettside som alle kan bruke gratis. Konseptet går ut på at de som ønsker å gjøre en ekstrajobb eller folk som trenger noen til å utføre et lite arbeid kan legge inn annonser.

– Og så må alle som vil publisere noe lage seg en bruker.

Endret plan

Tanken var egentlig å lage en side for barnepass, men etter noen undersøkelser fant de ut at det kunne bli vanskelig.

– Vi fikk ikke lov til å ansette folk, og så ble det mye papirarbeid med politiattester og slik, sier Redwan Abdilahi Kahiye, som også er blant de fire gründerne.

Derfor gjorde de om nettsiden til å handle om tjenester i stedet.

Markedsundersøkelse

Easy Work-gjengen ved PC

Kristine Langerud, Redwan Abdilahi Kahiye og Jonas Fredriksen stakk av med prisen for beste servicebedrift og beste internasjonale bedrift. Med på laget var også Erlend Hallenstvedt Lied.

Foto: Miriam Larsen

For å finne ut om det var interesse for idéen, gjorde de fire elevene grundig forarabeid, og startet med å sjekke hva folk mente om tankene deres.

– Vi hadde markedsundersøkelse på internett blant familie og venner, forteller Kristine.

Det viste seg at et stort flertall likte konseptet, og de fire elevene fortsatte utviklingen av nettsiden som de ser for seg at i hovedsak skal rette seg mot ungdom som trenger jobb.

Etter mye og hard jobbing, kunne gründerne ta med seg planene til messen i Litauen.

Et helt konsept

Så hvorfor gikk det så bra?

Redwan forklarer at alle andre solgte kopper, såper og småting, mens de var de eneste som hadde et ferdigutviklet konsept å legge frem. Det tror han gjorde den store forskjellen.

Dermed ble det topplassering både i kategorien for beste servicebedrift og beste internasjonale bedrift for "Easy Work", der gründerlaget også besto av Jonas Fredriksen og Erlend Hallenstvedt Lied.