Varetektsfengsles i fire uker

Mann siktet for å ha forsøkt å drepe kvinnen han i en periode skal ha vært kjæreste med.

Politiet gjør undersøkelser på stedet.

ETTERFORSKNING: Naboer hørte bråk fra leiligheten og ringte politiet. Nå forsøker politiet å finne ut av hva som skjedde.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

47-åringen som er siktet for forsøk på forsettlig drap i Larvik, varetektsfengsles i fire uker. Det er klart etter et fengslingsmøte i Tønsberg tingrett i dag.

Han er også undergitt to uker med brev- og besøkskontroll.

Mannens forsvarer, advokat Truls Eirik Waale, sier at hans klient samtykker til fengslingen.

Skal ha vært kjærester

Det var natt til onsdag denne uken at naboer varslet politiet om bråk fra leiligheten i Larvik. Politiet rykket ut, og fant en 46 år gammel kvinne hardt skadd. Politiet mener blant annet at hun ble stukket i hodet med en kniv.

Kvinnen ble sendt til Sykehuset i Vestfold, operert og deretter sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Torsdag opplyste politiet at kvinnen lå på sykehus med livstruende skader. Det har ikke kommet noen ny informasjon om skadeomfanget.

Politiet har tidligere bekreftet at mannen og kvinnen kjenner hverandre. De vet også at de to i en periode skal ha vært kjærester, men nøyaktig hvordan forholdet har vært, er blant det politiet jobber for å finne ut av.

Magnar Pedersen i politiuniform.

MOTIV: Magnar Pedersen vil ikke si noe om motivet for volden av hensyn til etterforskningen.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Pedersen opplyser at politiet har fått opplysninger om hva som kan ha vært motivet for handlingen, men verken Pedersen eller mannens forsvarer ønsker å gå ut med hva det er.

– En omfattende sak

Pedersen sier videre at politiet ser på saken som alvorlig, og at en rekke etterforskere nå jobber med saken. De avhører vitner, gjennomgår tekniske bevis og analyserer beslag.

– Vitneavhør av et vitne medfører gjerne nye vitneavhør av andre, og nye konfrontasjoner. Så det er en omfattende etterforskning, sier han.

I det første avhøret med politiet, erkjente 47-åringen de faktiske forholdene og at det er han som er gjerningspersonen. Han har imidlertid ikke tatt stilling til siktelsen ennå.

– Det kommer nok til å forbli slik en periode for å se an etterforskningen og hva som fremkommer. Han vil nok ikke ta stilling til det i fengslingsmøtet i dag, det vil komme senere, sier Waale til NRK fredag.

– Gjentakelsesfare

Politiet ønsker å varetektsfengsle mannen først og fremst på grunn av faren for bevisforspillelse.

– Og så er det en gjentakelsesfare. Han er straffedømt tidligere, og dette er en alvorlig sak, så det er også for å hindre at det skal foregå nye straffbare forhold, sier Pedersen.

Politiinspektøren ønsker ikke å kommentere hva mannen er dømt for tidligere.