NRK Meny
Normal

Tyverimeldingene tikker inn

Etter hvert som folk kommer hjem fra påskeferie, strømmer meldinger om boliginnbrudd inn til politiet. Også hus med boligalarm har hatt uvedkommende på besøk.

Boliginnbrudd.

BOLIGINNBRUDD: Mange opplever at uvedkommende har tatt seg inn i huset mens de var på påskeferie (Arkivbilde)

Foto: Rune A. Hansen / NRK

Ved tretiden mandag ettermiddag meldte en huseier i Åsgårdstrand ifra til politiet at uvedkommende hadde tatt seg inn i huset og stjålet smykker. Innbruddet er et av mange som politiet har fått melding om denne påsken.

– Så langt har vi fått melding om 19 boliginnbrudd i Vestfold siden onsdag. Dette er nedslående tall, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Sørøst politidistrikt.

De venter flere meldinger etter hvert som folk kommer hjem fra ferie.

Smykker og kontanter

En huseier på Tolvsrød i Tønsberg, som hadde vært på ferie siden onsdag, kom hjem til et hus der uvedkommende hadde tatt seg inn i huset og stjålet smykker, sølvtøy og kontanter.

– Tyvene tar ikke store varer, men små ting som er lett å ta med og lett å omsette, sier Indahl.

I Horten meldte naboene til en huseier som er på påskeferie ifra til politiet at en dør var brutt opp hos naboen. Også der har det blitt stjålet smykker.

I Buskerud har det også vært innbruddsraid i løpet av påskeferien.

– Ikke ha smykker på soverommet

Flere av husene som har hatt uvedkommende på besøk har hatt boligalarm.

– Folk har alarm på inngangsdøra og vinduer i 1. etasje, men da går tyvene inn via kjellervinduer, eller 2. etasje på huset, sier Indahl.

Derfor mener han du ikke bør oppbevare smykker på soverommet.

– Ved et av tilfellene vi har fått melding om hadde huseier alarm i 1. etasje. Men der hadde tyvene satt opp en stige og gått rett inn til soverommet via et vindu i 2. etasje og funnet smykker, forteller han.

– Stol på magefølelsen

Ifølge operasjonsleder Kjetil Indahl er det flere steder observert mistenkelige personer i området forut for innbruddene.

– Flere vi har snakket med forteller at de har sett personer som de synes virker mistenkelige, eller åpenbart ikke hører hjemme i området. Da bør de stole på magefølelsen og tipse oss om dette, sier operasjonslederen.