Tyverimeldingene tikker inn

Etter hvert som folk kommer hjem fra påskeferie, strømmer meldinger om boliginnbrudd inn til politiet. Også hus med boligalarm har hatt uvedkommende på besøk.

Boliginnbrudd.

BOLIGINNBRUDD: Mange opplever at uvedkommende har tatt seg inn i huset mens de var på påskeferie (Arkivbilde)

Foto: Rune A. Hansen / NRK

Ved tretiden mandag ettermiddag meldte en huseier i Åsgårdstrand ifra til politiet at uvedkommende hadde tatt seg inn i huset og stjålet smykker. Innbruddet er et av mange som politiet har fått melding om denne påsken.

– Så langt har vi fått melding om 19 boliginnbrudd i Vestfold siden onsdag. Dette er nedslående tall, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Sørøst politidistrikt.

De venter flere meldinger etter hvert som folk kommer hjem fra ferie.

Smykker og kontanter

En huseier på Tolvsrød i Tønsberg, som hadde vært på ferie siden onsdag, kom hjem til et hus der uvedkommende hadde tatt seg inn i huset og stjålet smykker, sølvtøy og kontanter.

– Tyvene tar ikke store varer, men små ting som er lett å ta med og lett å omsette, sier Indahl.

I Horten meldte naboene til en huseier som er på påskeferie ifra til politiet at en dør var brutt opp hos naboen. Også der har det blitt stjålet smykker.

I Buskerud har det også vært innbruddsraid i løpet av påskeferien.

– Ikke ha smykker på soverommet

Flere av husene som har hatt uvedkommende på besøk har hatt boligalarm.

– Folk har alarm på inngangsdøra og vinduer i 1. etasje, men da går tyvene inn via kjellervinduer, eller 2. etasje på huset, sier Indahl.

Derfor mener han du ikke bør oppbevare smykker på soverommet.

– Ved et av tilfellene vi har fått melding om hadde huseier alarm i 1. etasje. Men der hadde tyvene satt opp en stige og gått rett inn til soverommet via et vindu i 2. etasje og funnet smykker, forteller han.

– Stol på magefølelsen

Ifølge operasjonsleder Kjetil Indahl er det flere steder observert mistenkelige personer i området forut for innbruddene.

– Flere vi har snakket med forteller at de har sett personer som de synes virker mistenkelige, eller åpenbart ikke hører hjemme i området. Da bør de stole på magefølelsen og tipse oss om dette, sier operasjonslederen.