NRK Meny
Normal

Har pengeproblemer igjen

Nøtterøy golfklubb innkaller til ekstraordinært årsmøte for å få medlemmene med seg på ekstraordinære tiltak. Hvis ikke tiltakene blir gjennomført, kan Nøtterøy Golfbane AS i verste fall gå konkurs.

Nøtterøy golfbane

Dersom styret får det som det vil, kan Nøtterøy golfbane bli åpen for alle.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Styret har sendt ut brev til samtlige medlemmer, og på møtet kommer de til å bli bedt om å stemme for en rekke tiltak styret har arbeidet med.

– Hovedformålet med møtet er å avvikle aksjeordningen i klubben, sier styreleder Christian Schütt.

Ber om aksjesalg

Styret foreslår derfor at medlemmene selger aksjene sine for 1 krone per stykk til klubben. Det vil bedre rekrutteringen, mener Schütt.

– Det er lettere å rekruttere nye medlemmer dersom de ikke trenger å kjøpe aksjer for å komme inn. Det er også viktig å understreke at salg av aksjene skal være en frivillig ordning.

Golf i motvind

Nøtterøy golfbane

Styret i Nøtterøy golfklubb trenger å rekruttere flere medlemmer til golfbanen på Borgheim.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Det er ingen hemmelighet at mange golfklubber har slitt med anstrengt økonomi de siste årene, og for noen år siden måtte det en opprydding til i Nøtterøy golfklubb. Det som skjer nå, er en forlengelse av dette, sier Schütt.

– Vi har blant annet forhandlet frem avtaler om en kraftig reduksjon i baneleie og leie av klubbhus. I tillegg arbeides det med en avtale med banken om ettergivelse av gjeld.

Les også:

Vil ikke spekulere

Styrelederen ønsker ikke å spekulere i hva som skjer med klubben dersom styret ikke får medhold i forslagene til tiltak.

I innkallingen til det ekstraordinære årsmøtet står det imidlertid at dersom planen faller, kan det bety konkurs for Nøtterøy Golfbane. Men styrelderen opplyser samtidig at de har tro på at dette kan unngås.

– Jeg er optimistisk, og det er dessuten svært lite sannsynlig at dette stemmes ned på møtet 4. november. Jeg håper at medlemmene setter pris på den jobben styret nå har gjort.