Håper ikke folk tror kirken misliker homofile

Kirkemøte sa i går nei til at homofile skal kunne gifte seg i kirken. I dag kom utmeldingene.

Bjørnar Tho

Prest i Søndre Slagen i Tønsberg, Bjørnar Tho, håper ikke det har festet seg et inntrykk av at kirken ikke liker homofile.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at kirkemøte i går sa nei til at homofile kunne få gifte seg i kirken. På sosiale medier er det mange som viser fram bilder av utmeldingsskjemaer og flere kjente politikere sier de har mistet troen på hva kirken står for.

– Det er veldig trist. Det er sikkert personer som er veldig skuffet. Det er fryktelig dumt at kirken ikke kan møte deres behov, sier Bjørnar Tho, som er prest i Søndre Slagen i Tønsberg.

Håpet på en avgjørelse i kirkemøtet

Biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl sa til NRK i går at hun var skuffet over at kirkemøte ikke fikk tatt en nytt valg. Tho støtter sin biskop og sier han forståelse for at noen kan oppfatte kirken som treig og gammeldags.

Likevel mener han denne saken viser at kirken er relevant og har en betydning i folks liv, men skulle helst sett at folk ikke opplever kirken som sårende.

– Jeg synes jo det har vært kjedelig å havne i en situasjon med skittkasting og krangling. Det synes jeg ikke noe om.

Tho forteller at han fikk spørsmål om han ikke liker homofile, da han for en stund siden svarte på spørsmål i konfirmasjonsundervisningen. Han håper ikke det er inntrykket som nå har festet seg hos folk flest.