Normal

Brast i gråt på vitnebenken

Tenåringsjenta gråt i retten da hun forklarte hva som skjedde på festen på Nøtterøy i fjor der to gutter er tiltalt for voldtektsforsøk.

Tønsberg tingrett

FYLLEFEST ENDTE MED UØNSKET SEX: I Tønsberg tingrett onsdag ble det tegnet et hendelsesforløp av det som skjedde på en fest på Nøtterøy i fjor som endte med at to gutter nå er tiltalt for voldtektsforsøk.

Foto: NRK

To tenåringsgutter møtte onsdag i Tønsberg tingrett tiltalt for forsøk på voldtekt under søvn, samt filming og distribusjon av overgrepsfilmer.

Det var under en fest på Nøtterøy i oktober i fjor at den fornærmede jenta og de tiltalte guttene møttes. Alle var 16 år på dette tidspunktet.

På festen ble det inntatt store mengder alkohol og den fornærmede beskriver hendelsesforløpet utover kvelden som «tåkete». Hun forteller at hun først hadde frivillig samleie med flere av guttene, før hun på et tidspunkt sovnet eller mistet bevisstheten på grunn av alkoholinntaket.

– Frivillig sex ble til overgrep

De tiltalte skal da ha forsøkt å føre en gjenstand inn i skjeden til den sovende jenta, men handlingen ble avbrutt da hun vred på seg. Ifølge henne selv var hun på dette tidspunktet ute av stand til å yte motstand.

Statsadvokat Alf Martin Evensen

AKTOR: Alf Martin Evensen la vekt på at den fornærmede jenta, ifølge egen forklaring, ikke var i stand til å motsette seg handlingene.

Foto: Lina Hekkli / NRK

– Det er ikke greit. Jeg hadde ikke tolerert det, sa jenta i retten onsdag.

Aktor la i sin innledning vekt på at en del av sexen var frivillig, men at det ble et overgrep da guttene fortsatte den seksuelle aktiviteten da fornærmede var ute av stand til å yte motstand.

Visste ikke at hun ble filmet

Dagen etter festen var jenta vært flau over det det hun beskrev som «fyllesex», og ville legge det bak seg. Noen uker senere fikk hun derimot kjennskap til at det sirkulerte videoer av det om skjedde blant ungdommer på skolen. Det var først da hun ble klar over tiltaltes forsøk på å føre en gjenstand inn i skjedeåpningen hennes.

– Ungdommene må ha så mye sex de vil, så lenge de er med på det selv. Hadde hun mulighet til å motsette seg gjenstanden mot anal- og skjedeåpningen? Det må vi ha fokus på, sa aktor Alf Martin Evensen i sin innledning.

Følte seg utstøtt

I etterkant har jenta følt seg utstøtt av omgangskretsen og filmene har blitt så belastende at hun sluttet på skolen og valgte å flytte fra hjemstedet. Fornærmede snakket med svak stemme og unngikk øyekontakt med de tiltalte guttene. Da aktor spør henne hvordan det siste året har vært brast hun i gråt.

– Folk så på meg annerledes. Det var mye snakking, peking og utestengning. Jeg følte meg utstøtt og klarte ikke å tenke på noe annet. Jeg var ikke komfortabel med å bo her lenger, fortalte jenta.

I retten blir det spilt av en film, satt sammen av opptak fra de tiltales mobiltelefoner, som viser en ungdomsfest ute av kontroll med svært berusede og avkledde deltagere. Den fornærmede er flere ganger filmet helt avkledd til tross for at hun motsetter seg filmingen. Forsøket med gjenstanden er også filmet.

De tiltalte nekter straffskyld.

LES OGSÅ: To tiltalt for voldtektsforsøk