NRK Meny
Normal

Tidligere Nav-ansatt svindlet Nav

Kvinne (35) lurte Nav-ansatte til å gi henne over 300 000 for mye i dagpenger og feriepenger etter at hun hadde sluttet.

NAV
Foto: Hans Erik Weiby

En 35 år gammel kvinne fra Drammen er i Sandefjord tingrett dømt til syv måneders fengsel for å ha svindlet til seg til sammen 388 183 kroner fra Nav.

Ansatt i Nav

Kvinnen var selv ansatt i Nav fram til 2009. Etter det søkte hun om dagpenger, og fra januar i 2011 til november 2012 fylte hun ut meldekort der hun oppga at hun ikke arbeidet, selv om hun gjorde det.

Til sammen fikk hun utbetalt 354 506 kroner for mye i dagpenger og 33 677 for mye i feriepenger.

35-åringen erkjente seg ikke skyldig i hovedforhandlingene.

Voldelig kjæreste

Kvinnen hevder at hennes daværende kjæreste fylte ut flere av meldekortene.

Hun forklarte i retten at hun var redd for sin daværende kjæreste, og at han hadde tilgang både til hennes bankkonto og til Nav sine hjemmesider.

Forholdet mellom de to tok slutt i 2013 etter at han hadde vært voldelig mot henne, noe som støttes av legeerklæring. Mannen var også ilagt besøksforbud.

Etter at det ble slutt truet han med å kontakte Nav for å fortelle om at hun hadde mottatt urettmessig stønad, derfor kontaktet kvinnen selv Nav for å opplyse om det.

Nav-forvaltning fattet i april 2013 et vedtak om tilbakebetaling av mottatt stønad. Straffen settes til syv måneder i fengsel.