NRK Meny
Normal

Svindlet til seg piller for nær 160 000

Den 40 år gamle kvinnen forfalsket resepter på smertestillende.

Piller

FORFALSKET RESEPT: En kvinne er nå dømt for å ha lurt til seg 13 598 piller ved å fjerne apotekenes avstemplingslapper på resepten hun hadde fått av legen sin. Deretter brukte hun resepten igjen og igjen på forskjellige apotek på Østlandet. (illustrasjonsbilde)

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Fra januar til oktober 2014 brukte hun falske resepter til å hente ut 3 798 piller med et varebeløp på 42 659.

Deretter hadde hun en liten pause før hun startet igjen i desember samme år.

Frem til september 2015 hentet hun ut ytterligere 9 800 piller med et varebeløp på 115 938 kroner, på samme måte som tidligere.

Vond rygg

Kvinnen fortalte i retten at hun trengte mer smertestillende enn hun hadde fått resept på for smerter i ryggen, og at hun derfor forfalsket reseptene fra fastlegen ved å ta av klistremerkene apotekene satte på.

Hun fikk ut piller fra apotek over hele Østlandet.

40-åringen sa videre at hun fortsatt bruker samme medisin, men at hun nå bruker e-resept og at hun ikke bruker mer enn forskrevet mengde.

Slapp fengsel

Aktor ba om 40 dagers ubetinget fengsel, men Nordre Vestfold tingrett vurderte at det mest riktige for kvinnen er samfunnsstraff.

Hun ble derfor dømt til 40 timers samfunnsstraff som hun må gjennomføre i løpet av 120 dager. I tillegg må hun betale 158 597 kroner i erstatning til det offentlige, ved Helfo.

Kvinnen har to uker på seg til å anke dommen, dersom hun ønsker det.