Stjålet vogntog ble funnet i Polen

En trekkvogn som var parkert ved Sem i Tønsberg endte opp i Polen. Og dette er bare ett av flere vogntog som er stjålet på Østlandet den siste tiden.

Vogntog

7-8 vogntog er stjålet på Østlandet den siste tiden (illustrasjonsfoto)

Foto: MMS, Fawad Ashraf / NRK

Fredag 28. februar parkerte sjåføren vogntoget i nærheten av Sem. Da han på mandagsmorgen var klar for å sette seg bak rattet igjen var trekkvognen søkk vekk, kun hengeren stod igjen kan vi lese i Aftenposten.

Sjåføren startet med å ringe til arbeidsgiveren Vermelid transport, for å høre om en kollega kunne ha tatt trekkvogna. Slik var det ikke, og konklusjonen ble at den måtte være stjålet.

Bevegelser i Polen

Etter å ha tatt kontakt med både politi og forsikringsselskapet fant de ut hvor trekkvogna befant seg. Tyvgodset var nemlig mulig å spore elektronisk.

Nils Kristian Brekke i Codan forsikring sier til avisa at det var godt kunden var så raskt ute med å melde fra om tyveriet. Ved hjelp av et trackingsystem viste siste bevegelse seg å være inne på en parkeringstomt i Koszalin i Polen.

– Vi tok ingen sjanser, og kontaktet politiet der. Kanskje biltyven hadde planer om å reise enda lenger øst, sier Brekke til avisa.

Tyven eller tyvene var naturlig nok forsvunnet da de fant bilen, men de klarte å sikre tyvgods for over en million kroner. Bilen ble satt på politiets egen oppsamlingsplass.

Stjal henger på biltilsynet

Hengeren på bilen var ikke meldt stjålet, og da de kontaktet eier forstod de fort hvorfor. Hengeren viste seg å tilhøre Nor Slep AS, og de hadde plassert den på Biltilsynet i Tønsberg for registrering.

– Jeg skjønner ikke hva tyvene skulle med en henger for å kjøre trafo-utstyr. Du får ikke solgt sånt på gata, mener teknisk sjef i Nor Slep AS, Kjetil Røsbek.

I midten av mars hentet John-Ove Villung i Vermelid transport trekkvogn og henger i Polen. Etter å ha fikset en ødelagt tenningslås og dørlås var bilen ute på oppdrag igjen.

Villung mener det er et problem for næringen at en kan passere alle grenser med at stjålet kjøretøy uten problemer.

7-8 vogntog er stjålet fra østlandsområdet den siste tiden. Også for to år siden var det en innbruddsbølge mot vogntog i Norge ifølge Aftenposten.