NRK Meny
Normal

Stjal kunst fra Rockart-festivalen

Tor Baklund er fortvilet etter at to kunstverk fra hans utstilling ble stjålet inne på festivalområdet til Rockart i Holmestrand i går kveld.

Stjal kunst fra Rockart

TOMT: Til venstre på dette bildet hang de to kunstverkene som ble stjålet i går.

Foto: Tor Baklund / Privat

Tor Baklund er arrangør av festivalen og er selv en av utstillerne på Rockart-festivalen som holder på denne helgen i Holmestrand.

Konseptutstillingen hans om Metallica er to kunstverk fattigere etter at noen klåfingra festivalgjengere var på ferde i går kveld eller natt. Dermed er utstillinga ufullstendig ettersom alle bildene hører sammen.

– Vi har holdt på med Rockart-festivalen i 16 år og vi har aldri opplevd dette før, så dette er spesielt. Jeg blir bare lei meg, dette er rett og slett veldig trist at kunsten ikke får henge i fred, sier Baklund.

– Håper vedkommende har dårlig samvittighet

Han tror neppe ugjerningen var spesielt gjennomtenkt.

– Kanskje var personen så full at vedkommende ikke visste hva han eller hun gjorde. Jeg tror nok personen er rimelig skamfull hvis kunstverkene ligger på soveromsgulvet når vedkommende våkner.

Baklund vil ikke gråte over spilt melk, men dersom vedkommende som har tatt bildene sitter med en porsjon dårlig samvittighet over frokostbordet, har han en klar oppfordring.

– Jeg vil selvfølgelig ha bildene tilbake. Dersom personen leverer bildene tilbake til en eller annen åpen forretning i Holmestrand, eller til oss på festivalen, skal ikke jeg gjøre noe som helst med det videre, sier Baklund.

Som hovedarrangør synes Baklund, tross alt, at det var godt det var hans bilder som ble tatt.

– Når først noe, for første gang noensinne, skulle bli stjålet, var det på en måte greit at det var mine bilder og ikke andres, sier han.