NRK Meny

Statsbudsjettet for 2017: Vestfold

Oppsummert

Regjeringens legger fram sitt forslag til statsbudsjett 6. oktober 2016 klokken 10. Stortinget skal så behandle budsjettet, som vedtas i desember.

 • – All drift stopper opp

  Leder for Marinemusikken i Horten, Truls Sanaker, er skuffet over regjeringens forslag til statsbudsjett. Regjeringen foreslår å redusere driften av kultur i Forsvaret med 19,2 millioner kroner. – De forskutterer at langtidsplanen som ikke er vedtatt kommer til å bli gjennomført, og at fem korps blir til tre. Dersom de kutter 19,2 millioner vil driften mest sannsynlig stoppe helt opp i alle militærkorpsene fra og med 1. januar 2017, sier Sanaker.

 • Tjener mindre på øvingssenteret

  Regjeringen budsjetterer med vel 17 millioner kroner i inntekter for Justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern. Det er om lag 400.000 kroner mer enn hva det ble lagt opp til i revidert budsjett i sommer, men om lag 2,5 millioner kroner mindre enn hva som ble regnskapsført i 2015.

 • 225 mill. til «Tønsberg-prosjektet»

  Regjeringen foreslår 225 millioner kroner i lån til Sykehuset Vestfold for bygging av «Tønsberg-prosjektet». Utbyggingen skal være ferdig i 2020. Stortinget har tidligere vedtatt en øvre låneramme til prosjektet på vel 1,8 milliarder kroner.

 • – Veldig gledelig

  Re-ordfører Thorvald Hillestad jubler over at regjeringen vil prioritere sikringstiltak for kvikkleireskred i Ramnes i Re. – Vi har store problemer i Ramnes sentrum, og har blant annet hatt problemer i kirkegården.Her er det i høyeste grad behov for sikringstiltak før man eventuelt utvikler området mer, sier Hillestad.

  Thorvald Hillestad
  Foto: Hege Therese Holtung / NRK