NRK Meny
Normal

– Rimelig sikkert at jeg fortsatt er ordfører

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet gjorde et godt valg i Andebu. Bjarne Sommerstad er rimelig sikker på at han blir kommunens siste ordfører.

Bjarne Sommerstad

Bjarne Sommerstad (Sp) sier det skal mye til for at ikke han fortsatt er ordfører i Andebu de neste to årene.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Valglogo

Arbeiderpartiet er fortsatt Andebus største parti, med 33 prosent av stemmene, en økning på 5 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Senterpartiet hadde en enda større økning, på 5,2 prosentpoeng, og endte opp med 22,5 prosent av stemmene.

– Jeg er strålende fornøyd med resultatet, sier ordfører Bjarne Sommerstad (Sp).

Andebus siste ordfører

Han føler seg rimelig sikker på at han fortsetter som ordfører, selv om Arbeiderpartiet er kommunens største parti.

Hilde Hoff Håkonsen.

Hilde Hoff Håkonsen (Ap) sier de er godt fornøyde med valgresultatet.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Det skal veldig mye til for at jeg ikke blir ordfører nå. Da blir jeg Andebu kommunes siste ordfører, sier Sommerstad, og viser til at Andebu om to år slås sammen med Sandefjord og Stokke.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen er ikke like sikker på at Sommerstad fortsetter som ordfører, men sier det viktigste for dem er å få gjennomført partiets politikk.

Flest stemmer

– Vi er kjempefornøyde. Et rødgrønt samarbeid er naturlig slik resultatet ser ut, men vi er åpne for samarbeid med dem som ønsker å samarbeide med oss.

– Blir du Andebus nye ordfører?

– Det er for tidlig å si. Det er jo helt tydelig hvem som har fått flest stemmer, men det viktigste for oss er å få gjennomført vår politikk, sier Håkonsen.