NRK Meny
Normal

Slik blir Nasjonalparksenteret på Verdens Ende

27. juni åpnes Nasjonalparksenteret på Verdens Ende av dronningen. Prislapp: 28 millioner kroner. Bli med inn og se hvordan det tar form.

Slik blir det nye nasjonalparksenteret på Verdens Ende

Besøk "Grotten" under vann

Prosjektleder Arve Bockelie forteller at alt er i rute med bygget. – Det blir klart til åpningen 27, juni, sier han. I første etasje bygges rommet som trolig får navnet "Grotten".

"Grotten" i 1.etasje

I 'Grotten' skal besøkende få opplevelsen av å være under vann

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN / NRK

Multimedieopplevelser

I det runde rommet kommer det multimedieutstyr som vil gi besøkende opplevelsen av å være under vann, forteller Bockelie. I tillegg til "Grotten" kommer 1. etasje til å inneholde restaurant, bar, kjøkken og administrasjonslokaler.

360 grader panorama

I 2. etasje blir det vinduer i alle retninger. Når besøkende trykker på informasjonsplater ved vinduene vil de få flere opplysninger om hva de ser. – Der legges det inn opplysninger om Færder fyr, Tønsberg tønne, Bolærene, vippefyret med mer, sier Bockelie.

Utsikt 2. etasje

Slik blir utsikten fra 2. etasje i Nasjonalparksenteret

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN / NRK

Himmelretninger og stemningsbelysning

I gulvet legges det inn ledlys som skal vise himmelretningene i ulike farger. I det runde rommet i 2. etasje blir det også stemningsbelysning, forteller Bockelie. Alt etter som hvordan været er ute så vil belysningen skifte. Den vil også forandre seg etter lyset utenfra, slik at det er ulik belysning på dagtid og kveldstid, avslutter Bockelie.

Prosjektleder, Arve Bockelie

Prosjektleder, Arve Bockelie

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN / NRK