Normal

Skannet sju biler for tyvgods

13 rumenere er arrestert i forbindelse med flere tyverier på Østlandet. I dag ble bilene deres skannet for tyvgods.

Biler skannes for tyvgods.

Politiet skal undersøke bilene nærmere etter at det ble gjort markeringer på flere av bilene.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Det forteller politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen ved Vestfold politidistrikt til NRK.no.

Mye tyvgods er allerede beslaglagt, men politiet tror mer tyvgods kan være gjemt i bilene deres. Sju biler ble derfor skannet av Tollvesenet torsdag ettermiddag.

– Bilene er beslaglagt i forbindelse med en aksjon vi hadde for to dager siden på en adresse i Re kommune i Vestfold, hvor vi pågrep til sammen 13 rumenere. På adressen fant vi tyvgods som stammer fra flere boliginnbrudd, forklarer Abrahamsen.

I den første bilen som ble sjekket, så Tollvesenet noe de mente politiet burde se nærmere på. Dette viste seg å ikke være tyvgods.

– Det lå ikke noe der, men vi oppdaget at bilen sannsynligvis har vært benyttet prepping tidligere fordi ting var løst. Det bekrefter mistanken vår – at dette er biler som er høyaktuelle, sier Abrahamsen.

De fortsatte med de andre bilene, og det ble gjort funn som kan tyde på at det kan ligge noe i flere av dem. Politiet skal se nærmere på hva dette kan være.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bil.

Politiet undersøkte den første bilen nærmere, men det ble ikke funnet noe tyvgods.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Mye smykker er stjålet

Undersøkelsene ble gjort ved Falck i Undrumsdal. Abrahamsen sier dette var første gang de gjorde slikt i saker som denne.

– Det er stjålet veldig mye smykker fra boliger i Vestfold den siste tiden. For eksempel gull, som tar liten plass. Erfaringsmessig vet vi at det kan være preparert inn i hulrom i bilen, forklarer politiinspektøren.

Tollvesenets transportable skanner.

Tollvesenet bidro med sin transportable skanner til arbeidet.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK