NRK Meny
Normal

Skal utvikle flere landslagsspillere

– Med Landslagsskolen har Norges Fotballforbund utfordret toppklubbene til å ta større ansvar for utviklingen av neste generasjons landslagsspillere. sier Espen Kirkenes, kretsansvarlig i Vestfold.

Fotball.

ALDERSBESTEMTE LANDSKAMPER: Landslagsskolen skal klargjøre spillerne for å spille aldersbestemte landskamper. Målet er en gradvis selvstendiggjøring hvor spilleren blir motor i sin egen utvikling

Foto: Olav Olsen, Aftenposten / Scanpix

Neste uke starter NFF Vestfold sin nye utviklingsarena for kretsens mest lovende 13-16-åringer, skriver Sandefjord fotball på sine nettsider.

Landslagsskolen vil arrangeres i nært samarbeid med Sandefjord Fotball.

– De mest lovende og dedikerte

Målet med Landslagsskolen er å gi de mest lovende og dedikerte spillerne en helhetlig oppfølging, forklarer kretsansvarlig Espen Kirknes.

– I åra som kommer skal vi utvikle flere landslagsspillere fra Vestfold, sier han til Sandefjord fotball sine nettsider.

Fra og med 11. november og fram til april så vil utvalgte spillere født i 2002/2003 og 2000/2001 inviteres til to ukentlige økter.

– En av forutsetningene for å bli god, er mye og riktig trening. Derfor er vi svært glade for at Sandefjord Fotball vil bidra med både midler og kompetanse i den nye satsingen. Det er et stort løft for spillerutviklingen i Vestfold, sier Kirknes til nettstedet.

I tiltakspakken er det treninger, nasjonale elitetiltak, kretskamper, regionsamlinger, talent-leir og internasjonale turneringer.

Klubben er viktigst

Skolen har som mål å identifisere og videreutvikle spillerne som har størst potensial og eierskap til egen utvikling.

– Klubben og egenaktiviteten vil fortsatt være det viktigste for hver enkelt spiller. Tiltakene i NFFs regi er ment å gi inspirasjon, referanser og en retning, som så spilleren må ta med seg tilbake i hverdagen, understreker Kirknes.

Landslagsskolen skal klargjøre spillerne for å spille aldersbestemte landskamper. Målet er en gradvis selvstendiggjøring hvor spilleren blir motor i sin egen utvikling

Tirsdag 3. november vil NFF Vestfold bekjentgjøre det første uttaket for spillere født i 2002 og 2003. Da ligger også trenerteamene på nett. Mandag 9. november kommer uttaket for spillere født i 2000 og 2001.