NRK Meny
Normal

Skal hjelpe andre gratis i fem dager

Mange festivaler handler om musikk og underholdning, men det gjør absolutt ikke Godhet Tønsberg. På denne festivalen står omtanke for andre på programmet.

Campilla Klophmann og Per Jonas Norgen

VIL HJELPE: Camilla Klophmann og Per Jonas Noreng inviterer folk som ønsker å gjøre en god gjerning til å bli med på festivalen Godhet Tønsberg. – Vi skal hjelpe til med alt fra innvendig husvask til hagearbeid, sier de.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

I fem dager skal frivillige hovedsakelig fra tre kirker i Tønsberg hjelpe andre helt gratis gjennom Godhet Tønsberg. Eldre, innvandrere og aleneforsørgere er hovedmålgruppene.

– Vi skal gjøre dette fordi vi ønsker å vise andre omsorg og kjærlighet. Vi tror at mange i dagens samfunn trenger godhet. Vanligvis må man alltid betale eller gjøre noe for å få noe tilbake. Godhet Tønsberg går ut på at vi ønsker å vise kjærlighet uten at man må betale for det, sier Per Jonas Noreng, leder for Godhet Tønsberg.

Festivalen arrangeres fra 1.- 5. juni. For å få hjelp, kan man kontakte festivalen på telefon 90027171 eller gå inn på festivalens hjemmeside.

Håper å få med 200

– De som bidrar under «godhetsfestivalen» skal for det meste hjelpe til med praktiske gjøremål som hagearbeid og innvendig vask av hus, forteller Camilla Klophmann i arbeidsgruppen for festivalen.

Prosjektet startet i Stavanger i 2006, under navnet Godhet Norge.

– Nå arrangerer rundt 20 byer Godhet i Norge. I Tønsberg var det Frikirken som startet opp prosjektet i fjor, og i år er også Tønsberg internasjonale kirke og Bykirken med, sier Noreng.

Han forteller at andre enn folk fra disse menighetene kan være med på festivalen.

– Voksne betaler minimum 100 kroner for å være med, mens prisen for barn og ungdom er minimum femti. I fjor var vi 110, og i år håper vi at 200 melder seg på.

Ifølge Noreng går disse pengene til å dekke utgifter i forbindelse med Godhet Tønsberg, for eksempel markedsføring og utstyr for å utføre oppdragene.

– Alle trenger å erfare godhet

I år har festivalen blitt utvidet fra to til fem dager, rett å slett for å rekke å hjelpe flere.

– I fjor opplevde vi at det kanskje betydde mer for oss som ga godhet å kunne gjøre det, enn for dem som faktisk mottok det. Å kunne gi godhet gjennom festivalen myknet hjertene våre for menneskene vi møtte, smiler Noreng.

Han sier at de tre hovedmålgruppene er valgt ut fordi festivalarrangørene tror at disse har et ekstra stort behov for hjelp.

– Mange er kanskje alene, og da kan vår hjelp bety en stor forskjell. Vi skal også hjelpe til med bilvask i byen, og det er alle hjertelig velkomne til å få. Alle trenger å erfare godhet.