Siktet 63-åring nekter å forklare seg

63-åringen som er siktet for å ha skutt tre personer i Badeparken i Sandefjord, nekter å forklare seg flere ganger for politiet.

Forsvarer Ole Petter Breistøl.

Forsvarer for den siktede 63-åringen, Ole Petter Bresitøl, sier politiet får se videopptak av hans klients forklaringer dersom de ønsker å høre mer.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Årsaken er at han mener at politiet ikke tror på forklaringen hans, skriver Sandefjords Blad.

– Han ser ikke noe poeng i det når han ikke blir trodd, sier mannens advokat Ole Petter Breistøl.

Klienten hans er nå avhørt tre ganger. Breistøl mener politiet like gjerne kan spille av forklaringen på video hvis de ønsker å høre mer.

– Han har avgitt flere videofilmede forklaringer, og i hvert avhør har han sagt det samme, sier advokaten til avisen.

Fant revolver hos siktede

I forrige uke gjorde fant politiet en revolver hjemme hos den siktede 63-åringen som de mener knytter mannen ytterligere til skyteepisoden.

– Siktede ble avhørt på nytt torsdag kveld og konfrontert med funnet av våpenet. Han fastholder sine tidligere forklaringer og nekter fortsatt straffskyld, skrev politiet i en pressemelding.

Ole Petter Breistrøl ønsker ikke overfor Sandefjords Blad svare på om 63-åringens avhørsnekt har med å gjøre at politiet mener at revolveren som ble funnet hjemme hos 63-åringen er identisk med den som ble brukt i Badeparken.

– Min klient ønsker litt fred nå. Noe mer er det ikke å si om den saken. Nå får politiet fortsette å gjøre sin jobb, mens jeg gjør min for en klient som sier han er uskyldig. Det forholder jeg meg til, sier Breistøl.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.