NRK Meny
Normal

Savner «sprit-taxien»

Politiet i Vestfold har den siste tiden fått flere spørsmål fra yngre personer om hvor det er blitt av «sprit-taxien» i Tønsberg.

– Telefonnummeret som er brukt til å bestille sprit og øl har vært i bruk i flere år. Vi kjenner det igjen fra tidligere, sier krimsjef i Tønsberg, Knut Erik Ågrav.

Flere yngre personer har den siste tiden kontaktet politiet og spurt hvor det har blitt av «sprit-taxien» i Tønsberg.

Politiet svarer på sin Facebook-side:

Knut Erik Ågrav

INNRØMMET SALG TIL MINDREÅRIGE: Krimsjef Knut Erik Ågrav sier mannen innrømmet at han solgte alkohol og tobakk til mindreårige.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

«Vi kan gi et godt svar på dette til alle som lurer - Vedkommende (polsk borger) ble pågrepet mens han gjennomførte salg av sprit, øl og tobakk til mindreårige på parkeringsplassen ved Tønsberg svømmehall», skriver politiet på Facebook.

Solgte til mindreårige

Ågrav sier at mannen bak «sprit-taxien», en polsk statsborger, ble pågrepet i februar,

– Vi fikk et tips om at en mann i en bil solgte sprit og brennevin i området ved svømmehallen i Tønsberg, sier Ågrad.

Da politiet dro til stedet tok de ham på fersken. Tre mindreårige personer befant seg i bilen. Mannen i bilen solgte øl, brennevin og sigaretter.

– Rett før vi kom dit ble det sagt at det hadde vært to ungdomsgjenger der og handlet, sier Ågrav.

Politiet gjorde avhør av personene på stedet. Gjerningsmannen erkjente at han hadde solgt alkohol og tobakk til mindreårige, og godtok en bot på 8000 kroner. Han ble utvist av landet og fraktet tilbake til Polen noen dager senere.

Politiet opplyser også at det kan bli opprettet helerisaker mot kjøperne, og at de er klar til å ta tak i lignende saker dersom en ny «sprit-taxi» skulle dukke opp.