NRK Meny
Normal

Rørt kunstnerprisvinner

Billedhugger Marit Wiklund, som har galleri på Fossekleiva i Svelvik, fikk Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris 2014. – Jeg er så rørt at jeg nesten ikke kan snakke, sa Wiklund etter utdelingen lørdag.

Marit Wiklund og May Snevoll von Krogh

Marit Wiklund (t.v.) fikk fylkets kunstnerpris, mens May Snevoll von Krogh ble tildelt arbeidsstipend.

Foto: Rune Jensen / NRK

Lokalene til Vestfold kunstsenter i Øvre Langgate i Tønsberg var fylt til randen av gjester under åpningen av juleutstillingen lørdag.

Både stortingsrepresentanter, fylkesordføreren, ordføreren i Svelvik og en lang rekke lokale kunstnere hadde funnet veien.

At Svelvik-ordføreren var på plass var ikke så rart, for Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris gikk i år til billedhuggeren Marit Wiklund.

Hun er kjent for sitt engasjement for Fossekleiva Brukssenter i Berger, og benyttet anledningen til å reklamere for det unike stedet.

Rørt og glad

Det var fylkesordfører Per-Eivind Johansen som fikk æren av å overrekke kunstnerprisen på 75 000 kroner til Wiklund. 69-åringen tok til tårene.

– Nå er jeg så rørt at jeg nesten ikke kan snakke, sa Marit Wiklund til NRK rett etter prisutdelingen.

– Jeg synes det er en veldig stor ære å få prisen. Jeg er veldig glad, sier Wiklund.

Hun mener altfor få vestfoldinger lenger sør i fylket har oppdaget Fossekleiva i Berger.

– Det er jo mange som ikke har vært der. De er hjertelig velkommen til å besøke Fossekleiva for det er et fantastisk sted, sier Wiklund.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vestfold Kunstsenter

Vestfold Kunstsenter var svært godt besøkt under prisutdelingen lørdag.

Foto: Rune Jensen / NRK

Arbeidsstipend til Larvik-kunstner

Det ble også utdelt et arbeidsstipend på 60 000 kroner lørdag. Det gikk til May Snevoll von Krogh fra Larvik.

Juryen skriver følgende om stipendvinneren.

May Snevoll von Krogh jobber med keramiske skulpturer. Hun har et særegent uttrykk som har blitt lagt merke til både blant fagfeller og publikum. Hun arbeider i grenselandet mellom det vakre nærmest sublime og en dissonans som får oss til å se en gang til – stoppe opp og - tenke nøyere etter. Hun er en perfeksjonist med et klart øye for det visuelle språket, men tør også å utfordre, stille seg nye mål og utforske nye arbeidsformer.

Elfi Sverdrup

Kunstner Elfi Sverdrup (t.h.) fra Stokke, datter av Harald Sverdrup, fremførte lydinstallasjonskunst gående blant et begeistret publikum.

Foto: Rune Jensen / NRK