Risikerer 21 års fengsel for overgep mot stedatter

Den 40 år gamle læreren skal også ha forgrepet seg på flere andre jenter.

Norges lover tingrett

En 40 år gammel mann er tiltalt for seksuelle overgrep mot sin stedatter. Statsadvokatene har tiltalt mannen etter det strengeste straffalternativet og mannen risikerer dermed 21 års fengsel.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Stedatteren var ti år da de seksuelle overgrepene skal ha startet for over to år siden. Ved flere anledninger skal mannen ha forgrepet seg på jenta.

Han skal også ha overtalt henne til å utføre seksuelle handlinger på seg selv mens hun filmet det. Videoene lagret mannen på sin mobiltelefon, ifølge tiltalen.

Filmet jenter i dusjen

Læreren skal også ha forgrepet seg på flere andre jenter. På en skole skal han ved en anledning ha befølt en av dem på brystene, samt kysset henne på munnen.

Mannen skal også ha filmet stedatteren og en annen jente gjennom nøkkelhullet, samt filmet en jente mens hun dusjet.

Særdeles skjerpende omstendigheter

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt ut fem tiltalepunkter mot mannen. Påtalemakten har valgt å tiltale 40-åringen etter det strengeste straffalternativet. Det betyr at mannen risikerer 21 års fengsel. Minstetid er tre års fengsel.

Statsadvokatene anser det som særdeles skjerpende at overgrepene skal ha pågått i en periode på over to år, samt at det er et misbruk av et nært tillitsforhold mellom tiltalte og fornærmede.

Mannens forsvarer, advokat Christofer Arnø, ønsker ikke å kommentere saken.

NRK kom lørdag i skade for å omtale tiltalte som far til jenta. Det er altså ikke riktig. Torsdag starter rettssaken mot mannen.