NRK Meny
Normal

Mannen som reddet Tobias har meldt seg

Åtte år gamle Tobias ble reddet av en hittil ukjent mann etter at han gikk gjennom isen på Langevann forrige søndag. Nå har redningsmannen meldt seg.

Lena Pettersen

Sønnen falt gjennom isen i Re, men ble reddet opp.

Foto: Privat

Mandag forrige etterlyste Lena Pettersen mannen som reddet sønnen hennes. På Facebook skrev Pettersen følgende for å få tak i den ukjente redningsmannen:

«Jeg ETTERLYSER en ukjent mann som var på LANGEVANN med en liten gutt og kona si nå i dag søndag 16/3-14 som fikk seg en opplevelse han ikke glemmer! Jeg etterlyser han for å si takk for det han gjorde for sønnen min! ALLE dere som er herfra kan dere DELE statusen min i håp om å finne DEN mannen? Takk!»

– Sønnen min ville prøve å gå på isen, og så datt han ut i vannet og klarte å holde seg fast i bryggekanten. Han ropte på hjelp, og da kom det en mann og fisket han opp, sa Pettersen til NRK.no mandag forrige.

Les også:

Mannen, som ønsker å være anonym, ringte mamma Lena forrige fredag og ga seg til kjenne.

– Han sa at han ikke hadde tenkt noe særlig over det der og da. Det var først på mandagskvelden at han hadde forstått hvor alvorlig det kunne blitt, om han ikke hadde vært der og fått dratt Tobias opp av vannet, sier Pettersen til NRK.no en uke etter nestenulykken.

Fikk roser

Mannen har fortalt at han sto på brygga sammen med Tobias den aktuelle søndagen. Mannens hund gikk på isen, og kanskje var det det som fikk Tobias til å ville ta seg en tur på isen han også. Men isen holdt ikke. Åtteåringen gikk rett igjennom og havnet i vannet, mens han klamret seg til bryggekanten.

Redningsmannen har fortalt at han først trodde gutten hadde kastet en stein på isen, og at alt gikk veldig fort da han snudde seg for å se.

Det var en kollega av mannen som hadde fått med seg etterlysningen. Han visste at mannen hadde vært ved Langevann på søndagen, og hadde spurt om det kanskje kunne være ham som var etterlyst.

Tobias har nå fått den skumle opplevelsen litt på avstand og kanskje kan han se på det ufrivillige badet som årets første?

– Han gjør nok det, ler en lettet mamma Lena Pettersen.

Redningsmannen har fått takk, roser og en god prat med både mor og sønn.