Reagerer på vannmangel

Røde Kors Hjelpekorps i Tønsberg reagerer på at publikum ikke fikk gratis vann i den stekende sola under årets Slottsfjell Festival i Tønsberg.

 

Slottsfjell Festival
Foto: Ane Jørem / NRK

Korpsleder Anne Grønnskei forteller at arrangøren i utgangspunktet ikke la opp til verken salg av vann, eller utdeling av vann. Vann ble solgt på Seterkafeen. Mange ønsket ikke å kjøpe vann.

Hjelpekorpset hadde ansvar for å gi publikum vann i fjor, men sa fra til arrangøren at det var et for stort ansvar for korpset i tillegg til den ordinære sanitetsvakten, og at den i år ikke ønsket å påta seg dette ansvaret.

Anne Grønskei
Foto: Privat

Det er arrangørens ansvar å gi publikum vann dersom de trenger det, sier Grønskei.

Hjelpekorpset hadde vann tilgjengelig for personer som eventuelt hadde behov for drikke som ren førstehjelp, men slik førstehjelp var det ikke behov for, sier Grønskei.

Hjelpekorpset påpekte behovet for vann, og arrangøren organiserte vannutdeling lørdag kveld, men burde gjort det tidligere, sier korpslederen.

Presseansvarlig, Behnam Farazollahi, sier at den overraskende intense heten tok dem litt på senga i år. Han er svært takknemlig for at Røde Kors sa fra om behovet, og innrømmer at det var for dårlig tilbud første del av festivalen. Dette skal vi gjøre bedre neste år, sier han.

Lørdag kveld klarte arrangøren å etablere ”trivselspatruljer” av frivillige som delte ut vann. Han forteller at de neste år skal vurdere ulike løsninger for å dele ut vann.