NRK Meny
Normal

Rådmannen er glad for støtten

Mistillitsforslaget mot henne ble nedstemt.

Rådmann i Svelvik, Gro Herheim

Gro Herheim ser nå fram mot å fortsette arbeidet i kommunen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Bak lukkede dører mandag kveld, behandlet kommunestyret i Svelvik en mistillit mot kommunens rådmann, Gro Herheim. Ti kommunestyrerepresentanter hadde undertegnet mistillitsforslaget, men det ble nedstemt av flertallet.

Det er Herheim glad for, men sier det er viktigere at politikerne bidrar til å løse utfordringene i kommunen.

– For meg er det av stor betydning hva slags støtte kommunestyret selv setter bak de vedtakene de har fattet. Det vil være en av de viktigste kreftene jeg kan ha i ryggen i forhold til gjennomføring av det oppdraget kommunestyret har gitt meg, sier hun til NRK.no.

Og det er ikke et enkelt oppdrag Herheim har fått. Kommunens økonomi er skakkjørt og kommunen er under administrasjon, i det såkalte ROBEK-registeret. Store endringer og store kutt må gjøres, noe hun skal lede.

– Kommunestyret har vedtatt en krevende og ambisiøs plan, men den er god og troverdig og det ligger en realisme i bånn, så jeg gleder meg til å fortsette dette arbeidet.

Les også:

– Trist og vondt

Da kommunestyret i Svelvik vedtok at Berger og Ebbestad skole skulle legges ned, mens Tømmerås og Tangen skoler skulle beholdes, kom det mange sterke reaksjoner.

Den såkalte «skolesaken» i Svelvik førte til mye vondt blod i kommunen, samt mistillitsforslaget mot rådmannen.

– Kan du forstå at noen blir oppgitte og frustrerte, og ønsker utløp for det?

– Jeg forstår at det er både trist og vondt for et lokalsamfunn å miste en gode som en nærskole er, sier Herheim.

Les også: