NRK Meny
Normal

Rådmann: – Beklager på det sterkeste

En kvinne på Nøtterøy fikk sensitive opplysninger om sin egen helse lagt ut på nettet. Nøtterøy kommune vil gå gjennom sine rutiner etter glippen.

Rådmann Toril Eeg

Rådmann Toril Eeg i Nøtterøy beklager at de la ut taushetsbelagt informasjon på nettet.

Foto: John-Andre Samuelsen.

Det var i april den sykemeldte kvinnen hadde et møte med kommunen, hennes arbeidsgiver, fastlegen og Nav. Hensikten med møtet var å se på hvilke muligheter kvinnen har for helt eller delvis å komme tilbake i arbeidslivet, skriver Tønsbergs Blad.

Noen dager etterpå ble et møtereferat lagt ut på kommunens postlister. Referatet inneholdt sensitive opplysninger, og kvinnen ble identifisert med navn og personnummer.

Beklager hendelsen

Rådmann i Nøtterøy, Toril Eeg, sier til avisen at det har sviktet i flere ledd, både hos saksbehandleren, arkivlederen og da saken ble journalført. Hun karakteriserer hendelsen som ekstremt uheldig og kjempealvorlig.

– Dette skal ikke skje, og det er bare å beklage på det sterkeste, sier Eeg.

Hun lover nå å ta kontakt med kvinnen.

– Hvordan vi håndterer saken videre, avhenger av hvordan vedkommende reagerer, sier Eeg.

Det var først da Tønsbergs Blad tok kontakt med kommunen at fadesen ble oppdaget. Dokumentet ble, ifølge avisen, fjernet fra postlistene etter kort tid.

Går gjennom rutinene

Mandag skal rådmannen ha bedt de ansatte gå gjennom rutinene.

– Etter hva jeg har sjekket i dag, har vi ingen rutiner for hva vi skal gjøre når det har skjedd feil. Det har vel ikke vært aktuelt før. Vi går gjennom alle rutiner slik at andre ikke skal oppleve at taushetsbelagte opplysninger legges ut, sier Eeg til avisen.