Propelltrøbbel for Strømøy i Kina

Store utfordringer for Marit Strømøy under Formel 1-løp i dag.

GP of China, Liuzhou

Marit Strømøy fra Sandefjord er oppgitt over alt trøbbelet med utstyret hun har opplevd i forbindelse med et Formel 1-løp i Kina.

Foto: Strømøy Racing/Philippe Stiernon / F1H2O Photos Service

Denne uken ble ikke som planlagt for Marit Strømøy i kinesiske Liuzhou. En tyfon i Hong Kong resulterte i at en konteiner med alle propeller og to motorer ikke kom frem til løpet hun skulle delta i.

I tillegg skar en motor på første runde den første dagen av treningen og Strømøy måtte kjøre hele helgen med en gammel reservemotor.

– Vil glemme helga

Som om ikke dette var nok for sandefjordsjenta, knakk hun en propell 6-7 runder ut i selve løpet og kunne ikke fullføre.

– En slik helg vil man bare glemme. Det eneste positive er at jeg kjørte med opp noen plasser under de første rundene og kunne ha hatt et brukbart resultat likevel, sier Strømøy.

Med sin reservemotor startet Marit i 12. startspor. Etter en bra start fra bryggen kjørte hun seg opp til åttende der hun lå og fightet om avansement da hun plutselig kjente kraftige vibrasjoner i båten.

– Jeg kjenner dessverre igjen den følelsen, og visste akkurat hva det var. Det ene propellbladet hadde gått av og det var umulig å fortsette, forteller Marit.

Trenger eget utstyr

Neste løp i VM-sirkuset kjøres i Qatar i november. Den forsvunnede konteiner er nå på vei til Korea før den etter planen skal havne i Qatar.

– Nivået er så høyt i Formel 1 at det nytter ikke å komme med noe reserveutstyr eller lånt utstyr. Jeg gleder meg til å få tilbake min egne motorer og ikke minst propeller.

– Med oss hjem har vi to motorer som skal repareres og tunes før Qatar. Kina 2013 er det bare å glemme, sier en frustrert Marit Strømøy fra Liuzhou.

Marit Strømøy 9

Slik ser Marit ut når hun er glad. I dag ble hun frustrert.

Foto: John-André Samuelsen / NRK