NRK Meny
Normal

Wold: – Et grovt tillitsbrudd

Leder i Tønsberg Høyre, Henning Wold, forteller at de vil finne ut hvem som har lekket intern Høyre-rapport til pressen.

Henning Wold

Leder i Tønsberg Høyre, Henning Wold, forteller at de ikke vil la det som har skjedd gå upåaktet hen.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg (H), får totalslakt av sine nærmeste partikolleger i en hemmeligstemplet intern rapport som Tønsbergs Blad har fått tilgang til.

75 prosent av den innerste sirkelen i Tønsberg Høyre skal ha vært misfornøyd med jobben Petter Berg gjør som ordfører.

Dette har flere kommet med, selv etter at Berg vant nominasjonsprosessen om ordførervervet mot leder i Tønsberg Høyre, Henning Wold.

– Ubarmhjertig

– Vi har ingenting å skjule i Tønsberg Høyre, men denne rapporten ble laget som et rent internt arbeidsdokument. Det skulle ikke være for offentligheten. Da hadde vi lagt det opp på en annen måte, forklarer Henning Wold.

Petter Berg

Ordfører Petter Berg får skarp kritikk fra egne partifeller i intern rapport.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Han ser på det som har skjedd som et grovt tillitsbrudd.

– Dette er et grovt tillitsbrudd. Dette er noe som skjer i den innerste sirkelen og en kan spørre om hva som er motivet bak å lekke det til pressen. Når det er sagt så tror jeg ikke det har gjort ting verken verre eller bedre for Høyre, men det er klart at det ikke er hyggelig for enkeltpersoner å bli slått opp på forsidene på denne måten. Det er ubarmhjertig, sier han.

Internt bråk

Wold mener det er flere årsaker til at det har vært misnøye i partiet.

– Det handler vel om at det har vært litt oppoverbakke for Tønsberg kommune i noen år. Vi har ikke lyktes med kommunesammenslåing og vi har hatt en anstrengt økonomi. Derfor var det en del som ønsket en fornying av vårt parti i høst, og det er bakgrunnen for at vi fikk en helt normal nominasjonsprosess, men med to kandidater, forklarer han.

Wold påpeker at de fleste parti fra tid til annen opplever at personer blir i fokus fremfor politikken, fra tid til annen.

– Det opplevde vi rundt jul. Derfor nedsatte vi en kommisjon for å få lagt denne ballen død. Der skulle alle få komme med tilbakemelding som en slags utlufting av partiet, slik at vi kunne legge personstrider bak oss og begynne med politikk igjen, sier han.

– Ville det ikke vært naturlig å gjennomføre en slik prosess før man valgte ordfører?

– I ettertid er det sikkert mye som kunne vært gjort annerledes. Men nominasjonsprosessen virvler opp en del bølger, forklarer Wold.

Splittelse

Wold forteller at partiet på mange måter var splittet etter nominasjonsmøtet, men at de satte sluttstrek etter at rapporten ble lagt frem i februar og at de har sett fremover etter det. Han understreker at de nå er samlet før valgkampen.

– Det er en samlet gruppe og et parti som nå jobber seg frem mot valg og valgkamp. I kveld skal vi ha et møte hvor vi skal vedta et veldig godt program for Tønsbergs innbyggere. På grunn av timingen kommer vi naturlig nok til å ta opp denne saken også, sier han.

Han forteller at de ikke vil la det som har skjedd gå upåaktet hen.

– Vi har ikke fått så mye tid til å tenke på hva vi skal gjøre, men vi kan selvfølgelig ikke la det gå upåaktet hen. Vi vil finne ut hvem som er den utro tjeneren i rekken, for dette er ikke hyggelig.