NRK Meny
Normal

Personbil dundret gjennom husvegg

En mann og to kvinner er kjørt til sykehus for sjekk etter at en personbil kjørte gjennom en husvegg i Sandefjord natt til søndag. Politiet mistenker rus.

Bil gjennom husvegg

Bilen kjørte gjennom veggen og havnet inne i huset.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

Ambulanse og politi rykket ut etter melding om at en bil hadde kjørt gjennom en husvegg i Sandefjord. Hendelsen skjedde rett før klokken fem søndag morgen.

I huset bor ekteparet Sigurd og Inger Grete Dahl.

– Vi våknet til lyden av noen skikkelige hvin, som i ettertid viste seg å være bilen som bremset. Det ble etterfulgt av et kolossalt smell og et brak, sier Sigurd Dahl.

Bilen hadde kjørt inn i inngangspartiet på huset. Rommet brukes som garderobe og kontor. Heldigvis har ekteparet sovesommet sitt på den andre siden av huset, rundt åtte meter fra inngangspartiet.

– Før bilen klarte å stoppe hadde den kjørt gjennom veggen og utgangsdøra. Den havnet i noen garderobeskap og bokhyller her inne, sier Dahl.

Ifølge Dahl skal bremsesporene være målt til 38 meter, noe han mener tilsvarer en hastighet på rundt 90 kilometer i timen. I gata er fartsgrensen 30.

Mistenker kjøring i ruset tilstand

Politiet opplyser at føreren av bilen var en mann i 20-årene, mens to jevnaldrende kvinner var passasjerer. Politiet mistenker at sjåføren var i påvirket tilstand, og det ble rutinemessig tatt blodprøve av føreren.

– Alle tre er avhørt, og føreren har erkjent kjøringa, sier operasjonsleder Tone Mette Baann Eftang ved Vestfold politidistrikt.

De tre ble kjørt til sykehus for sjekk, men skal ifølge politiet nå være skrevet ut fra sykehuset.

Ved godt mot

I morgentimene søndag ble bilen fjernet, og veggen er nå midlertidig tettet igjen. Inne ser det fortsatt ille ut.

– Nå er det bare en stor plankehaug med flis og vegger. Alt er bare presset og klemt sammen, sier Sigurd Dahl.

Til tross for den spesielle hendelsen, prøvde ekteparet å få seg litt søvn etter at bilen braste inn i huset.

– Vi prøvde å slappe av og ta det som en vanlig søndagsmorgen. For oss så er ikke dette noe problem, sier Dahl, som nå venter på at en takstmann fra forsikringsselskapet skal komme.

Har skjedd tidligere

Det er ikke første gangen ekteparet opplever noe lignende. Et annet hus de eier rett i nærheten fikk også besøk av noen ungdommer for et par år siden.

– De var også i ruspåvirket tilstand. I det huset ble en hel vegg kjørt ned, sier Dahl.

Tidlig i vinter fikk dessuten huset de bor i en annen bil i veggen. Den gang hadde en uheldig bilist ikke satt på håndbrekket på bilen skikkelig, og bilen trillet inn i huset.

Likevel vurderer ikke ekteparet å finne seg et annet sted å bo.

– Vi liker oss så godt her, så den tanken har vi ikke vært i nærheten av, avslutter Dahl.